Herculesin yritysverkosto Herkusto pyörähtää käyntiin täydellä höyryllä elokuun 8. päivä klo 16:00 Heinäpään urheilukeskuksessa järjestettävän avaustapahtuman myötä. Aikaisempina vuosina Hercules on tunnettu uusien liiketoimintamallien kehittämisestä ja yrityskiihdyttämötoiminnastaan. Vuonna 2016 läpi viety ”Talent Team” -ohjelma loi käänteisen sponsorointimallin, missä urheiluseura sponsoroi yrityksiä. Tästä Reverse Sponsoship Model:sta olemme käyneet luennoimassa ulkomaisille seuroille useamman kerran. Vuonna 2017 jatkettiin ”Muscles for Growth” -ohjelmalla, jossa yrityksiä sparrattiin eri teemoilla kasvun tielle ja vuoden 2018 ”Player Accelerator” -ohjelman tähtäin oli kansainvälisillä markkinoilla. Yhteensä noin 200 yritystä osallistui vuosien 2016 – 2018 ohjelmiin hyvin kokemuksin.

Seurayhteisössä on voimaa!

Herculeksen, Ajax Sarkkirannan, Haukiputaan Pallon ja Tervarit-Junioreiden lyötyä hynttyyt yhteen loppuvuodesta 2019 myös lähtökohdat suuremman yritysverkoston toiminnan käynnistämiselle paranivat. Seurojen lähipiirissä on kymmeniätuhansia ihmisiä, reilu sata jalkapallojoukkuetta sekä arviolta noin 300-400 yritystä.

Nyt perustettavassa Herkustossa hyödynnetään aikaisempien yritysohjelmien kokemuksia. Herkustossa tähtäin on seuroja lähellä olevien yritysten liiketoiminnan kasvattaminen ja toisten tukeminen. Kun lähellä olevat yritykset pärjäävät, myös seurojen joukkueet pärjäävät.

Herkustoon voi mikä tahansa yritys liittyä ilmaiseksi. Ainoana vaatimuksena on aktiivisuus. Yritys voi liittyä Herkustoon täyttämällä lyhyen kyselyn. Tapahtumiin ilmoittautumisella pystymme paremmin miettimään ohjelmaa ja luomaan hyviä, yrityksiä hyödyntäviä aiheita, yhteyksiä ja tapaamisia. Herculesin omat verkostot ovat mukana olevien yrityksien hyödynnettävissä. Herkuston toiminnan tähtäimessä on myös uusien liiketoimintojen kartoitus ja kehittäminen.

Herkustossa tähtäin on seuroja lähellä olevien yritysten liiketoiminnan kasvattaminen ja toisten tukeminen.

Timo ja Mikko Perälä moottoreina

Herkuston dynamoina toimivat alkumetreillä Timo ja Mikko Perälä, jotka ovat vastanneet myös aikaisempien yritysohjelmien sisällöistä ja toteutuksesta. Molemmat ketjuyrittäjät ovat tottuneet järjestämään luentoja, koulutuksia, konferensseja ja verkostumistapahtumia yrityksille eri puolilla maailmaa vuosikymmenten ajan. Mikko järjesti vuonna 2012 FootCoop -seminaarin Oulussa, jonka yhteydessä järjestettiin myös Ystävyyskaupunkiturnaus. Mikko käynnisti myös vuonna 2011 Socializing Friday -verkostumistapahtumat, jotka toivat oululaisia yrityksiä yhteen kasuaalilla meiningillä. Tapahtumien ympärille rankentui myös co-working tila Njetworking Inn, joka toimii Oulun keskustassa. Mikon aivoituksia on myös ”Kesäyrittäjä” -kyvytyrittäjäkonsepti, joka käynnistettiin ensimmäisen kerran kesällä 2014. Nykyisin konsepti toimii Business Oulun alla.

Timo puolestaan organisoi vuosittain eri puolilla maailmaa kansainvälisen talvipyöräilyn kongressin, jonka ensimmäinen versio pidettiin Oulussa vuonna 2013. Oulun jälkeen kongressi onkiertänyt Winnipegissä, Leeuwardenissa, Minneapoliksessa, Montrealissa, Moskovassa, Calgaryssä ja viimeksi Joensuussa. Timo on myös järjestänyt Lähirähinän puitteissa lukuisia pieniä ja isoja kaikille avoimia tapahtumia Oulun seudulla.

Herkuston tapahtumien järjestelyissä on koko seurayhteisö Herculeksen hallituksen ohjauksessa. Ensimmäinen tapahtuma pidetään TerwaTurnauksen yhteydessä tuntia ennen Heinäpään tekonurmella potkaistava Hercules – Kemi City FC kakkosen ottelua. Avauksen jälkeen syyskuun 12 päivä paikallisderbyn Hercules – OLS yhteydessä pidetään seuraava tapahtuma, joka on samalla Lähirähinä -päivä 2020. Tavoitteena on tuolloin täyttää Raatin stadion.

Eli ei muuta kuin mukaan! Ilmoittaudu verkostoon TÄSTÄ ja 8.8. tapahtumaan TÄSTÄ.