Hercules sai kauteensa kelvollisen alun, kun tuomisina oli Kokkolasta tasapelin myötä tullut piste. Perinteikäs GBK tiedettiin haastavaksi vastukseksi, joten 1-1 (0-0) lopputulos pirteän esityksen päätteeksi antoi hyvät lähtöasetelmat seuraaviin koitoksiin. Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt GBK oli vaikeuksissa varsinkin avausjaksolla Herculesin aktiivisen pallollisen pelin pyöriessä. Vieraat kykenivät luomaan tukun vaarallisia paikkoja, niin laidoilta kuin keskustastakin. Ajoitukset terävämpiin viimeistelyihin ontuivat vielä ajoittain pitäen puoliajan maalittomana. Paras maalipaikka ennen taukoa avautui vieraiden Pekka Wellingille, mutta läpiajon päätteeksi tuikkaus suuntautui vastaan tulleeseen GBK-maalivahti Olli Nylundiin.

Carlsson kliininen, Hercules aktiivinen

Toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi. Tunnin kohdalla sitten iski perinteikkään seuran kokenut maalitykki. Melko vaarattoman oloisen Hercules-puolustuksen selustaan laitetun pitkän syötön luki parhaiten GBK:n David Carlsson, josta seurauksena oli ottelun avausmaali. Carlsson yllätti Herccu-maalivahti Aleksanteri Patrosen aikaisella ja tarkalla viimeistelyllään. Maalin jälkeen Herculesin peliä seurasi huonompi pelillinen jakso, jolloin kotijoukkueella oli paikkansa ratkaista ottelu. Pienten muutosten jälkeen pelin painopiste alkoi kuitenkin siirtymään kohti GBK:n kenttäpäätyä. Lopulta ottelun avausmaalista oli kulunut vain reilu viisi minuuttia, kun Hercules onnistui tasoituksessaan. Aktiivisesti peliä pyörittänyt vierasjoukkue taisteli 16-alueen rajoille ajautuneen pallon ja syöttöpelin päätteeksi Adeniran Muritala laukoi pienestä kulmasta ansaitun maalin. Lopputulokseksi jääneen maalin jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä.

”Vieraspisteeseen voi olla tyytyväinen. GBK tiedettiin vaikeaksi vastustajaksi”, mietti päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

”Homma oli hyvin hanskassa ja aktiivisuuteen voi olla tyytyväinen”, Isokangas kuvaa esitystä.

JS Hercules jatkaa otteluitaan keskiviikkona 17.6 klo 18.30 Castrenissa. Vieraaksi saapuu Kemi City FC. Ennakko ja infoa vielä tulossa.