Tulevaa kautta ja sen alkamista koskevissa keskusteluissa vaikuttaa vielä olevan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Tietoa päivitetään seuroille parin viikon välein. Toiveissa on hankalan tilanteen helpottuminen, joka mahdollistaisi aikataulujen tarkentumisen mahdollisimman pian. Mutta kaikki ajallaan, jalkapallon aika on myöhemmin.

JS Hercules lienee verrattain hyvässä tilanteessa haastavissa olosuhteissa. Päävalmentaja Mikko Isokankaalla on ollut mahdollisuus seurata pelaajien kehitystä ja otteita jo pitkään. Sama koskee monia muitakin ratkaisevassa roolissa olevia.

Fysiikkavalmentajan rooli tiedetään tärkeäksi, mutta tänä keväänä vaikutusta ei voi liikaa korostaa. Anu Perälän osaamisesta JS Hercules on saanut nauttia jo pitkään. Tulevaan kauteen valmistautuessa seura voi olla erityisen kiitollinen, että fysiikasta huolehtiminen on hyvissä käsissä. Yksilölliset harjoitteet pelaajan ominaisuudet huomioiden on ylipäätään ainoa tapa harjoitella juuri nyt. Näiltä osin Perälän ei ole tarvinnut toimintatapojaan muuttaa.

Jussi Viirelän jatkaessa maalivahtien valmentamista, on tärkeä osa-alue pitävissä hanskoissa. Viirelä pystyy tuomaan oman lisänsä myös maalivahtien fyysiseen harjoitteluun ja palautumiseen. Tämän kauden maalivahtitilanne onkin JS Herculesin kannalta mielenkiintoinen, kun vastuuta ottavat joukkueen kapteeni Aleksanteri Patronen ja poikamaajoukkuemaalivahti Aki Peltokorpi.

Omalla tavalla jatkuvuuteen voidaan viitata myös puhuttaessa lajivalmentaja Yusuf Erdoganista. Erdogan on nyt ensimmäistä kautta JS Herculesin valmennuksessa, mutta rooli yhteistyöseura Tervarit junioreissa tuo tärkeän lisän koko pakettiin. Yusuf toimii SM-karsintasarjaa pelaavan Tervareiden B-poikien valmentajana. Tämä helpottaa vuorovaikutusta tulevaisuuttakin ajatellen.

Huoltajalegenda Jussi Hautala odottaa malttamattomana uutta kautta

Kun pitkäjänteisyyden ja jatkuvuuden pariin on päästy, on luonnollista mainita huoltajan tehtävissä legendastatukseen päässyt Jussi Hautala. Kauden lopulta alkaessa on tahti kiivas, mutta huolto pelaa heti alusta.

”Onhan tuota tullut monena syksynä mietittyä, josko tämä olisi jo tässä. Viimeistään jouluna olen kuitenkin ollut jo toista mieltä”, Hautala kertoo.

Hautalalla alkaa nyt kolmas kausi JS Herculesin huoltajana, mutta kokemusta löytyy horisonttiin asti.

”Erityisen mukavaa on nyt seurata kotimaista nuorta osaamista. Myös aiemmat kaudet olivat antoisia, mutta tämä on nyt erilailla kiinnostavaa”

”Kun vain päästäisiin jo hommiin”, Hautala tokaisee odottavana.

JS Herculesin valmistautuminen on sujunut viime viikot suunnitellusti. Aikataululliset tähtäimet on asetettu ja mahdollisiin muutoksiin ollaan valmistauduttu. Pelkkään odotteluun ei ole vara tyytyä, vaan kaikki mahdollinen taustatyö pyritään tekemään hyvin. Pelaajistoon ja taustoihin liittyvää uutisointia tulossa lähiaikoina.