Vuosikausia Palloliiton Pohjois-Suomen Vitosta tahkonnut Herculesin vanhojen miesten joukkue HerkkuPapat kokee tänä vuonna renessanssin. Vitoseen on ilmoittauduttu nimellä Hercules Young Boys.

Pelkkä nimen muutos ei tietenkään tee vanhoista kehäraakeista nuoria vetreitä uroita. Nimenmuutoksen taustalla jylläävät isommat voimat. Viime kausina Pappojen mukaan on nimittäin tullut yhä enemmän 15-20 -vuotiaita nuoria sällejä, jotka ovat lopettaneet oman aktiiviuransa ja halunneet kuitenkin jatkaa jalkapallon pelaamista. Samalla Pappojen vanhimmat pelaajat ovat jo ehtineet sen verran kypsään ikään, että alkavat unohtaa todellisen ikänsä ja luulevat olevansa jälleen nuoria pojankloppeja. Näin nimenvaihto papoista pojiksi on enemmän kuin paikallaan.

Todellisuudessa eniten nimenvaihtoon vaikutta lopulta kuitenkin Herculesin, Tervarit Junioreiden, HauPan, Ajax Sarkkirannan ja Limingan Pallokarhujen seurayhteistyö. Hercules Young Boys on ennen kaikkea harrastusjoukkue, joka pelaa virallisia otteluita Vitosessa sekä treenaa kerran viikossa. Joukkue tarjoaa vaihtoehdon niille seurayhteisön pelaajille, jotka eivät enää halua panostaa täysillä jalkapalloon, mutta tahtovat silti harrastaa hienoa lajia. Toki joukkue on avoin ihan kaikille, jotka haluavat pitää hauskaa hyvän lajin parissa. Kausimaksu koko kaudesta tulee olemaan alhainen, noin 250 € luokkaa eli noin 42€/kk. Jalkapallon treenikausi alkaa huhtikuussa kenttien sulaessa (tänä talvena ehkä jo aikaisemmin?) ja pelit päättyvät lokakuun  alkupuolella. Otteluohjelma on nyt julkaistu Palloliiton sivuilla. Talvisin pelataan ja harjoitellaan futsalin merkeissä. Tavoitteena on olla kaikille avoin ja helposti lähestyttävä joukkue.

Iki-Herkut dynamoina

Harrastusjoukkuetta pyörittävät tutut Herkku-tyypit. Arto ”Asse” Oikarinen jatkaa edelleen diktaattorin valtuuksin joukkueen managerina ja Miska Visuri Jojo:na. Paluun kentille ovat jo luvanneet tehdä ainakin Timo ”Tinke Sr.” Perälä ja Janne ”Nilkka” Kananen pitkäaikaisten toipilasjaksojensa jälkeen. Seniorin loukkaantuminen taisi tosin olla lähinnä henkistä. Kaupungilla huhuillaan myös Pekka Haarasen olevan käsittämättömässä iskussa jo nyt. Myös Vesa Raution on nähty sovittelevan nappuloita urheilukaupassa… Jussi Leppilahti on uhannut palaavansa dominoimaan puolustuslinjaa, joten muiden ei tarvitse enää huolehtia puolustamisesta. 1-5-5 -formaatti tulee uudistamaan jalkapalloa ennen näkemättömällä tavalla 😉 (maalivahtia ei tarvita, kun Jussi hoitaa senkin samalla…)

Joukkueen toimintaan voi tulla jo heti mukaan. Futsal kauden vetäessä viimeisiään nyt on hyvä keskittyä luomaan pohjia kesää varten. Sporttest Oy:n kanssa on sovittu tähän liittyen yhteistyöstä. Hercules Young Boys -pelaajilla on mahdollisuus maaliskuun 2020 aikana käydä alennettuun hintaan huipputason testeissä ODL:n Liikuntaklinikan tiloissa. Kynnyslaktaattitestin ja harjoitusohjelman omakustannushinta on 85 €. Kehonkoostumusmittauksen + lihastasapainomittaukset saa 20 € lisähintaan. Näiden testien avulla pystytään tekemään määrittelemään henkilökohtaiset sykealueet harjoittelulle sekä harjoittelun painopistealueet. Testipatteristo on sama, kuin Herculeksen edustusjoukkueella.

Halukkuudestaan joukkueeseen liittymisestä voi ilmoitella Miska Visurille (miska.visuri ät gmail.com). Testeihin liittyvistä asioista voi olla yhteydessä Tinke Senioriin (timo.perala ät jshercules.com).