Hercules avasi Kakkosen Cupissa kautensa Ounashallissa Rovaniemi Football Academyn vieraana. RFA:n joukkue koostuu nuorista lappilaisista akatemiapelaajista, jotka on valittu UEFA:n Elite Academy -toimintaan. Runko on viime kauden RoPS/2 ja RoPS:n B-SM-joukkueissa pelanneita pelaajia.


Ottelu alkoi Herculesin kannalta erinomaisesti, kun neljännellä minuutilla Joonas Kurvinen kaadettin boksissa rankkarin arvoisesti. Junior Tangko iski pilkulta 0-1.

Peli ei arvattavasti tarjonnut vielä suurempia hienouksia, sillä vasta pari viikkoa joukkueena harjoitellut joukkueemme ei saanut ahtaassa hallissa vielä kaikkia kuvioita toimimaan. Toimintaa kentällä kyllä oli ja paikoillekin päästiin, mutta enempää meidän maaleja ei ottelussa nähty.

RFA löysi toisella puoliajalla sen sijaan itsensä maalipaikoilta ja rokotti Herculesta kahdesti. Näin ollen kolme pistettä jäi Rovaniemelle lukemin 2-1. RFA on myös hyvissä asemissa Cupin jatkopaikkaa metsästettäessä, mutta ei meidänkään jatkohaaveet aivan kuopattuja vielä ole. Kakkosen cupin puolivälieriin jatkavat viiden lohkon lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta. Näinpä reipas voitto paikallisvastustaja OLS:sta tekisi terää sunnuntaina.

Sunnuntaina 26.1. klo 16.30 Heinäpään hallissa alkavassa ottelussa nähdään Herculesin kokoonpanossa muutoksia, mutta varmasti jotain pysyvääkin avausotteluun nähden. Mielenkiinnolla odotamme, ovatko Rovaniemellä hyvin onnistuneet Joonas Kurvinen ja debyytissään hyvän ottelun pelannut Simon Thurling vielä avauksessa. Molemmat esiintyivät vahvasti eikä olisi ihme, jos päävalmentaja Mikko Isokangas antaisi heidän vielä jatkaa avauksessa.

“Pyrimme kevään aikana tarjoamaan isoja minuutteja laajalle porukalle. Meillä on sovittuna jo todella kovia harjoitusotteluita ja nyt cupissa on mukava nähdä, miten pelaajat ottavat kilpailutilanteen vastaan.”, kertoo Isokangas.

Nähdään hallilla sunnuntaina! Otteluliput 5 €.