Viime kaudella Kakkosen Cupin finaaliin selvinnyt ja Suomen Cupissa FC Interiä isännöinyt Hercules osallistuu cupiin myös alkavalla kaudella. Herculesin kanssa samassa lohkossa pelaavat tutut joukkueet. Tulevana sunnuntaina 19.1. punamustia isännöi Rovaniemellä RFA (entinen RoPS/2) ja Oulun paikallispeli OLS:aa vastaan pelataan sunnuntaina 26.1. klo 16.30 Heinäpään hallissa.

Kakkosen cup pelataan tänä talvena viidessä lohkossa, joista lohkovoittajat ja kolme parasta kakkosta pääsevät jatkopeleihin, jotka pelataan helmikuun aikana. Kaksi parasta Kakkosen joukkuetta pääsee Suomen Cupin 16:n parhaan joukkoon ja pelaavat keskenään Kakkosen Cupin finaalin toukokuussa.

Keskikenttä vahvistuu entisestään, myös muut osa-alueet täydentyvät

Viimeksi kaudella 2017 Herculesissa pelannut keskikentän moniosaaja Henry Mäkäräinen (25) liittyi joukkueeseen kauden avauksen alla. Vuosia Kakkosen eliittiin kuulunut taituri tuo lisää monipuolisuutta jo ennestään vahvalle keskikentälle. Viime vuosina keskikentän pohjalla operoinut Hene pystyy pelaamaan tarvittaessa muissakin keskikentän rooleissa. Kaksi viime kautta Mäkäräinen on pelannut suurilla minuuteilla OLS:ssa.

Viime kaudella Kakkosessa debytoinut Joonas Kurvinen (18) jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella. Joonas on äärimmäisen nöyrä tekemään töitä oman kehittymisensä eteen ja alkavalla kaudella onkin odotettavissa seuraavien askelten ottamista jalkapalloilijana. Tammikuun harjoitukset ovat osoittaneet hyviä signaaleja pelaajan kehittymisestä.

Oululaisille katsojille tuntemattomampi signaus Sami Huhtiniemi (25) on kemiläislähtöinen vasuri. Hyvän fysiikan omaava ja vahvasti taisteleva laitapelaaja on pelannut useamman kauden Kakkosta TP-47:n riveissä. Kaksi viime kautta hän on panostanut urheilun saralla enemmän futsaliin, pelaten ToPV:ssa ensin Ykköstä ja alkavalla kaudella Futsal-liigaa.

”Joonaksella on nyt selkeästi parempi valmius Kakkosen peleihin, kuin vuosi sitten. Mielenkiintoista nähdä mihin nuorukainen yltää. Sami on ollut alusta asti erittäin motivoitunut palaamaan Kakkosen tasolle. Erinomainen työmoraali ja muut vahvuudet ovat hyvää jatkumoa aiemmille uusille sopimuspelaajille. Jo Kakkosessa pelanneita positiivisen esimerkin näyttäjiä on haluttu tuoda joukkueeseen lisää. Sami on yksi heistä. Hene on ollut C-lohkon parhaita pelaajia jo useamman vuoden. On mahtava saada hänet joukkueeseen mukaan. Vaikka hän on osaamisensa sarjassa jo näyttänyt, on pelintekijä silti valmiina oppimaan uutta ja lähtenyt nöyrästi joukkueen toimintaan mukaan”, päävalmentaja Mikko Isokangas kehaisee tuoreita sopimuspelaajia. Suuresta keskikenttäpelaajien määrästä Isokangas ei ota stressiä. ”Pelitapamme ja ryhmityksemme tukee sitä, että pelaajiemme vahvuudet pääsevät käyttöön. Lisäksi keskisektorin pelaajilla on usein ominaisuudet pelata myös muilla pelipaikoilla. Kaikille sitoutuneille pelaajille on siis tärkeä rooli joukkueessa”, Isokangas taustoittaa.

Joukkue alkaa olla kasassa, eikä siihen enää aktiivisesti etsitä uusia pelaajia. Yksi sopimus on vielä tulossa ensi viikolla, mutta muuten kauden aikaiset pelaajahankinnat kohdistetaan ensisijaisesti seurayhteisön junioripelaajiin. Tällä hetkellä pelaajasopimuksia on yhteensä 21 kpl (19+2).

Joukkueen taustatiimikin on vahvistunut tammikuun aikana merkittävästi. Kauden 2020 valmentajat julkaistaan kokonaisuudessaan lähiaikoina.

Sopimuspelaajat (tilanne 16.1.2020)

 • Aleksanteri Patronen (mv), 21 v.
 • Aki Peltokorpi (mv), 15 v.
 • Santeri Ukkola (p), 21 v.
 • Joni Leskelä (p), 24 v.
 • Samuli Hölttä (p), 19 v.
 • Juuso Pernu (p), 19 v.
 • Timi Voutilainen (p), 21 v.
 • Miikka Paldan (p/kk), 27 v.
 • Valtteri Kovalainen (kk), 20 v.
 • Onni Heikkinen (kk), 21 v.
 • Junior Tangko (kk), 21 v.
 • Jesse Kilpeläinen (kk), 19 v.
 • Hekuran Hasani (kk), 18 v.
 • Adeniran Muritala (kk), 21 v.
 • Simon Thurling (kk), 24 v.
 • Henry Mäkäräinen (kk), 25 v.
 • Sami Huhtiniemi (kk), 25 v.
 • Joonas Kurvinen (h), 18 v.
 • Veeti Kokkonen (h), 17 v.
 • Haris Dzuho (h), 23 v.
 • Teemu Aittola (h), 21 v.