Hercules saa maaliskuussa 2020 kansainvälisiä vieraita, kun vanha tuttu Alta IF matkustaa ”etelän” harjoitusottelumatkalle Ouluun 20-22.3.2020.

Alta IF on ennenkin ollut Herculesin vieraana vuonna 2012 järjestetyn FOOTCOOP -seminaarin kyljessä pelatun ystävyyskaupunkiturnauksen myötä. Tuolloin joukkueet eivät pelanneet keskenään, vaan Altan ylpeys väänsi tasaiset pelit AC Oulun ja RoPS:n kanssa. Hercules pelasi tuolloin vielä kolmosessa ja pelasi turnauksen kansainvälisistä vieraista Boden BK:ta vastaan. Tuo ottelu päättyi tasan 3-3. Vuonna 2012 Alta IF pelasi Norjan kakkostasolla Adecco -liigaa. Nykyisin sarjataso on yhtä porrasta alempana eli 2. divisioonassa.

Alta IF:n vuoden 2012 päävalmentaja Rune Berger on toiminut välikätenä tämän harjoitusottelun järjestämisessä. Mies itse ei enää joukkueen valmentajana toimi. Alta IF:n tarkoituksena on pelata yksi ottelu Herculesia vastaan ja lisäksi Herculesin päävalmentaja Mikko Isokangas kartoittaa vieraille toista vastustajaa ko. viikonlopulle.

Uutinen kirvoitti nettitoimituksessa paljon muistoja vuoden 2012 FOOTCOOP -seminaarista. Puhujina tilaisuudessa olivat mm. Aki Riihilahti, Brian Deane, Martti Kuusela, Tom Markham, Tom Saintfiet ja Jarmo Kekäläinen. Olisiko aika taas vähitellen polkaista Ouluun seuraavaa isompaa urheiluseminaaria? Alta (heh) löytyy tunnelmia vuoden 2012 tapahtumasta.