Herculesin sopimuspelaajien rinki kasvoi kolmella, kun viime kauden syyskierroksella Herkussa debytoinut Timi Voutilainen jatkaa joukkueen riveissä. Uusina kasvoina Herculesiin tulevat viime kauden HauPa:n runkopelaajat Miikka Paldan ja Jesse Kilpeläinen.

Lahdesta on ennenkin saapunut saranamiehiä Herkkua vahvistamaan. Timo ”Yön Timo” Peltolalla oli aikoinaan merkittävä rooli Herculesin nousussa Kakkoseen ja kahtena ensimmäisenä Kakkosen kautena ennen paluutaan etelään. Keskuspuolustajana pelaavan vasenjalkaisen 21-vuotiaan Timi Voutilaisen epäillään Herkku-toimistolla päätyneen seuraan samaa rataa kuin Peltolakin. Lahdessa jalkapallopiireissä nykyään vaikuttavalla Herkku-legenda Jussi Juurikalla saattaa olla näppinsä mukana pelissä. Jussihan dominoi vieläkin pelikenttiä pelisilmällään Lahden Reippaassa sekä jakaa jalkapallotietouttaan auliisti eteenpäin FC Lahden joukkueenjohtajana.

Herkun valmentaja Mikko Isokangas on tyytyväinen Timin jatkosta. ”Timi on urheilullinen, fyysisestä kunnostaan huolta pitävä toppari, joka pystyy hyvin vasurillaan avaamaan peliä. Hän on päässyt olemaan aiemmin liigajoukkueen mukana ja sitä kautta tietää, mitä eteenpäin pääseminen edellyttää. Timi sopii hienosti porukkaan ja pääsee nyt mukaan kauden alusta lähtien”, mietiskeli Isokangas.

Miikka Paldan on pelimies parhaassa iässä. Haupassa viime kaudet pelannut 27-vuotias Miikka pelasi nuorempana uroona useamman kauden Kakkosta Haupassa, Tervareissa ja GBK:ssa. ”Miikka on fyysisesti ja henkisesti vahva pelaaja, joka tuo kaivattua johtajuutta nuoreen joukkueeseen. Hän on monipuolinen ja monikäyttöinen pelaaja, joka viihtyi parhaiten keskisektorilta. Sopii tyyppinä erinomaisesti meidän pakettiin. Pitää omasta fysiikasta erinomaisesti huolta ja pistää itsensä aina satasella likoon. Näkee asiat joukkuelähtöisesti ja nostaa taatusti koko porukan vaatimustasoa. Tärkeä palanen”, lasketteli Isokangas.

Kuva: Miikka Paldan vahvistaa Herculesin keskiakselia

Jesse Kilpeläinen (uutisen kuvassa) on 19 -vuotias täysiverinen Haupan kasvatti, joka on ottanut kehitysaskeleita vuosi kerrallaan eteenpäin Isokankaan valvovan silmän alla. ”Nyt on Jessen sopiva hetki hypätä kelkkaan mukaan. Harkitsimme jo viime kaudella hänen nostoa Herculesin mukaan, mutta päädyimme tuolloin vielä odottamaan. Jesse on urheilija ja tervepäinen kaveri. Sopii siis erinomaisesta meidän joukkueen profiiliin”, luetteli Isokangas. Kilpeläisellä on vielä 20 päivää palvelusaikaa jäljellä armeijan harmaissa ja sen jälkeen nuori keskikenttäpeluri pääsee täysillä mukaan joukkueharjoituksiin.

Uusien sopimusten myötä Herculesilla on nyt 12 pelaajasopimusta. Joukkueen rakentaminen on siis hyvällä mallilla. Koutsi Isokangas on uusista sopimuksista hyvillään: ”Urheilullisuus, ammattimaisuus ja arjen vaatimustason nostaminen kuuluvat joukkueen tärkeisiin painopistealueisiin. Nyt mukaan tulevat pelaajat sopivat profiiliin täydellisesti ja tukevat osaltaan näitä tavoitteita. Tästä on hyvä jatkaa”.