Herculesin puheenjohtaja Mikko Perälä otti osaa kutsuvieraana Leaders Week -nimiseen urheilujohtamisen tapahtumasarjaan Lontoossa 7-10.10.2019. 

Lähes koko viikon kestänyt ohjelma alkoi Leaders Awardsilla, jossa palkittiin Arsenalin pitkäaikainen manageri Arsene Wenger elämäntyö-palkinnolla. Samana päivänä Chelsean Stamford Bridgellä järjestettiin Leaders Meet Diversity -iltamat, jossa pääpuhujana oli ex-formulaässä David Coulthard.

Leaders Meet Diversityn tarkoituksena on nostaa esiin ja tuoda yhteen projekteja ja ihmisiä, jotka korostavat urheilun voimaa luoda positiivista vaikuttavuutta, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta yhteisöissämme. David Coulthard työskentelee nykyään naisten oman W Series formulaluokan taustalla ja hän kertoi muun muassa omasta nousustaan ammattilaiseksi, joka jätti tuolloin varjoon hänen siskonsa autourheiluharrastuksen. Siskonsa, joka oli Davidin mukaan paljon lahjakkaampi kuski kuin hän itse. W Series antaa nuorille tytöille aidon mahdollisuuden unelmoida kilpa-ajajan ammatista sekä nuorille pojille esimerkin, että myös tytöt ja naiset ajavat kilpaa.

Lontoossa alkunsa saanut Leaders -brändi on laajentunut kymmenen vuoden aikana maailman ehdottomasti parhaaksi urheilujohtajien verkostoksi, joka järjestää useita vuosittaisia kokoontumisia monin eri teemoin eri maanosissa. Sen huipentuma on kaksipäiväinen Leaders in Sports Business Summit Lontoossa, joka siirrettiin täksi vuodeksi suurempiin tiloihin Twickenham Rugby Stadionille. Yli 2000 urheilujohtajaa, palvelujen toimittajaa, lehdistön edustajaa sekä suurten brändien johtajaa ympäri planeettaa viettää kaksi päivää verkostoituen, kuunnellen paneelikeskusteluja ja osallistuen eri workshoppeihin. Yleensä tapahtumassa myös julkistetaan useita uusia yhteistyöprojekteja ja sponsorisopimuksia.

Herculesin verkostot parasta A-luokkaa

Oululaisittain on hyvä tietää, että Herculesin toimistolta Isokadulta on suora yhteys suurten seurabrändien johtajille. Leaders -tapahtumiin on osallistuttu jo vuodesta 2010 ja sinne meneminen on kuin menisi ystävien joukkoon. Aluksi melko Britannia-keskeinen tapahtuma toi yhteen englantilaiset futis- ja rugbyseurat, mutta nykyään mukana on lukuisia eri lajien edustajia monista eri maista.

Tämän vuoden tapahtuma toi meille kutsun mm. Saudi-Arabiaan vetämään luentoja tulevaisuuden urheilusta ja urheiluseuramallista. Viiden workshopin pituinen kokonaisuus on osa Saudi-Arabian valtion Leaders Development Instituten ohjelmaa, jota Herculesin taustalla vaikuttavat ihmiset puheenjohtaja Perälän johdolla käyvät vetämässä. Tämä projekti on hieno avaus myös Herculesin ympärille rakentuneelle urheiluteknologiaklusterille ja onkin odotettavissa, että myös nämä firmat hyötyvät tästä Saudi-Arabiaan suuntautuvasta koulutusviennistä.

Tavoitteena tämän vuoden tapahtumassa oli ensisijaisesti luoda konkreettisia reittejä suomalaisille junioripalloilijoille ja -joukkueille päästä harjoittelemaan suurten seurabrändien isännöiminä näiden nuorisoakatemioihin. Herculesin pyörittämä Player Accelerator -palvelu on järjestänyt harjoitusleirejä suomalaisille ja ulkomaalaisille juniorijoukkueille La Liga -ympäristössä, mutta nyt haluttiin saada myös muita vaihtoehtoja eri puolilta Eurooppaa. Siinä onnistuttiinkin hyvin, sillä toistakymmentä tunnettua seurabrändiä oli kiinnostunut aloittamaan yhteistyön Herculesin kanssa.

Vai miltähän kuulostaisi suomalaisen juniorin korvissa viikon harjoitusleiri Teemu Pukin Norwich City FC:n vieraana? Lisää näistä myöhemmin Player Acceleratorin sivuilta.

Esports esillä

Esports marssi päälavoille myös Leadersissä. Viime vuosina enemmän ja enemmän e-urheilussa toimivia urheilujohtajia on löytänyt tiensä lokakuiseen Lontooseen ja tällä kertaa yksi iltapäivä oli pyhitetty tälle urheilun megatrendille.

Hercules on jo lähes ”veteraani” urheiluseurojen joukossa, joilla on e-urheilutoimintaa. Vuonna 2017 aloitettu Hercules Esports on tällä hetkellä Suomen yksi suurimmista e-urheiluseuroista ja alan työllistäjistä.

Muutaman vuoden kehitystyön jälkeen Hercules on valmis antamaan oman osaamisensa e-urheilusta muiden seurojen hyödynnettäväksi School of Gaming -konseptin muodossa. School of Gaming (SOG) on urheiluseuroille ”avaimet käteen” -malli aloittaa e-urheilun nuorisovalmennustoiminta omassa seurassaan. Ensimmäiset franchise-mallilla toteutettavat lokaatiot avaavat Suomessa ensi vuoden alussa.

Myös suuria kansainvälisiä seurabrändejä kiinnostaa SOG-malli ja hyviä keskusteluja lähti Lontoossa liikkeelle. Toiminta leviää kansainväliseksi tulevina vuosina. Sitä mieltä oli myös e-urheilussa legendan mittoihin kasvaneen ESL:n perustaja Ralf Reichert, joka omassa esityksessään peräänkuulutti nuorison ruohonjuuritason työtä. Esityksensä jälkeen Reichert ja Perälä vaihtoivat käyntikortit ja ajatuksia minkä takia ESL:n tyypit nähtäneen ensi vuoden puolella myös Oulussa järjestettävissä nuorisolle suunnatuissa e-urheilutapahtumissa.

Huh huh! Ja marraskuussa jatketaan!

Kova viikko takana, mutta näistä tapahtumista saa energiaa ja virtaa koko organisaatio. Uusia ajatuksia, kokemuksia, ideoita, ihmisiä, bisnestä ja projekteja. Näin se kaikki alkaa ja kasvaa.

Marraskuussa (12-13.11.2019) Herculeksella on vahva jälleen edustus seuraavassa Leaders -tapahtumassa Lontoossa, kun Leaders järkkää Leaders in Sports Performance Summitin. Sinne kerääntyy enemmän valmentajia ja performanssi-asiantuntijoita ympäri maailmaa. Hyvä paikka verkostoitua urheilun ”kädet savessa” -osaston kanssa! Herculeksen Player Accelerator standillä ovat mukana Oulun Yliopistolta ponnistanut AISpotter sekä aiemmin Fasciawearina tunnettu Ranka Clothing.

Seuraa puheenjohtajamme matkaa urheilujohtamisen ytimessä hänen Twitter– ja/tai Instagram-tiliensä kautta. Mikäli haluat hyötyä hänen massiivisesta urheilualan verkostostaan, niin pistä LinkedIn -kutsu eetteriin tästä. Hänen mottonsa on ”My network is your network”.