Hercules päätti kautensa viime lauantaina voittoon PK-37:n vieraana. Runsasmaalinen ottelu päättyi lukemin 2-4 (1-2). Kausi 2019 on nyt ohitse ja Herkkulauma sijoittui Kakkosen C-lohkossa sijalle yhdeksän.

Ennen viimeistä ottelua Herculeksen syyskausi oli ollut kovin mollivoittoinen. Kevätkierroksen lopulla Hercules taisteli vielä sijoituksesta neljän parhaan joukkoon, mutta kahdeksan ottelun voitoton putki elokuun alkupuolelta lähtien valutti Herculesta sarjataulukossa lähelle putoajan paikkaa. Marginaali tosin putomispaikkaan oli lopulta 10 pistettä, joten itse putoamispeikko ei päässyt lopulta kovinkaan ”iholle”. Voitto viimeisestä ottelusta käänsi kuitenkin joukkueen pelaajien suupielet ylöspäin ja pienelle huilitauolle voidaan lähteä lopulta hyvillä mielin.

Kauden viimeinen ottelu oli samankaltainen, kuten monet muutkin loppukauden pelit. Hyökkäyspäässä ei viimeisen kolmanneksen ratkaisut olleet riittävän teräviä eikä tehokkaita ja vastustaja rokotti armotta omista nukahduksista. Tämä on ollut syyskaudella tuttu kaava, mikä on aiheuttanut valmennukselle harmaita hiuksia ottelusta toiseen. Päätösottelussa PK-37 nousi vielä tasoihin noin 10 minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Sami Karjalaisen upeasta tarjoilusta Adeniran Muritala pyssytti komealla ylämummo -vedollaan voittomaalin vain hetki ennen täyttä aikaa. Maali oli hänelle samalla ottelun toinen osuma. Kirsikkana kakun päälle saatiin vielä yliajalla nauttia Juuso Pernun kauden ensimmäisestä osumasta. Viime kaudella kolmosta HauPan riveissä pelannut Pernu (19v.) oli eniten minuutteja kerännyt Herkku-pelaaja koko kaudella ja sai runsaan peliajan (pelasi 91 % kaikista peliminuuteista) päälle hienon kruunun uurastukselleen kauden viimeisillä sekunneilla. Ensimmäisellä puoliajalla Adeniran Muritala vei ensin Herculeksen 0-1 johtoon kulman jälkitilanteesta ja vain sekunteja ennen puoliaikavihellystä Junior Tangko tykitti komean maalin boxin ulkopuolelta taukojohdoksi 1-2.

Ottelussa debytoi laitapakkina nuorten U16 maajoukkuerinkiin kuuluva Joona Lohela (15v.), joka valmentajan Mikko Isokankaan sanoin pelasi kuin vanha tekijä. Herculeksen nuoresta kaartista 90 min pelanneen Lohelan lisäksi minuutteja miesten peleistä vyölleen lisää saivat Tervarit Junioreiden riveistä Herkkuun tulleet Arttu Sundström (16v.) ja Veeti Kokkonen (17v.). Isokangas kehaisi ottelun jälkimainingeissa myös Adeniran Muritalan vahvaa nousua eturivin pelaajaksi kauden viimeisissä koitoksissa.

Katso ottelu kokonaisuudessaan PK-37:n juubituubikanavasta!

Kaksijakoinen kausi

Kokonaisuudessaan Herculeksen kaudesta jäi kovin kaksijakoinen fiilis. Joukkueen loistavat otteet Suomen Cupissa talvella ja Kakkosen Cupin finaaliin pääsy oli upea mauste koko kauteen. Myös kevätkauden hyvä pelillinen vire ja uusien nuorien pelaajien nousu vastuunkantajiksi menevät positiivisten asioiden kansioon. Hyvän ympäristön rakentaminen nuorille pelaajille, heidän sopeutumisensa aikuisten joukkueeseen & peleihin ja vastuunkantajaksi nousun mahdollistaminen oli yksi kauden tärkeimmistä pääteemoista. Tässä asiassa tavoitteeseen päästiin kiitettävästi.

Kevätkauden hyvän menestyksen myötä myös syyskaudesta odotettiin paljon enemmän, mitä lopulta saatiin. Syyskauden tuloksellinen mahalasku on syytä analysoida huolella tulevien kuukausien aikana ja tehdä tarvittavat korjausliikkeet. Syyskierroksen alussa joukkue toki kärsi poissaoloista ja loukkaantumisista. Niistä toivuttuaan joukkue ei enää päässyt samoihin ehjiin suorituksiin, mitä vielä alkukaudella nähtiin.

Hercules kiittää kaikkia matkassa mukana olleita tekijöitä, yhteistyökumppaneita, pelaajia, pelaajien lähipiiriä, vastustajia ja joukkueen seuraajia menneestä kaudesta! Ensi kaudella on taas uudet kujeet ja valmistautuminen on jo hyvällä jalalla. Onnittelut sarjasta todennäköisesti nousevalla SJK Akatemian joukkueelle.