Hercules voitti kauden toisen Kakkosen Oulun derbyn maalein 2-1 (1-1). Kun aikaisempi kauden kohtaaminen päättyi tasalukemiin 2-2, kääyntyi tämän päiväisen voiton myötä Oulun Kakkosen derbyjen herruus Herculekselle. Helpolla voitto ei irronnut ja viihdyttävä ottelu olisi voinut päättyä myös toisin. Herculeksen urakkaa helpotti noin tunnin kohdalla OLS:lle vähän heppoisesti tuomittu punainen kortti.

Hercules oli joutunut tekemään rosteriinsa muutoksia, kun keskikentän dynamot Junior Tangko ja Valtteri Kovalainen olivat ottelusta sivusta. Hercules lähtikin otteluun kahdella  hyökkääjällä, kun Haris Dzuho ja Junior Obagbemiro aloittivat ylhäällä. Keskustaa miehittivät Karam Hadhoud ja Onni Heikkinen. OLS oli varautunut Herkun maaliruiskun Sami Karjalaisen pimentämiseen laittamalla vieläkin  vauhdikkaan konkari Titi Essomban häntä vastaan. Sen verran  hyvin Sami spurttaili Titiltä karkuun, että lopulta mies joutui nivusvaivojen  myötä vaihtoon.

OLS sai unelma-alun derbyyn, kun jo toisella peliminuutilla Herkussakin jokunen vuosi sitten pelanneen Aatu Asikaisen keskitys löysi hyökkääjäparinsa Jyri Vääräniemen pään ja pallo painui Herkkuvahti Patrosen venytyksestä huolimatta alapesään. Vähitellen Hercules pääsi shokkialusta yli sekä paremmin otteluun kiinni. Lopulta jakson loppupuolella Nazim Amokachi pääsi tälläämään kulman jälkitilanteesta lähietäisyydeltä tasoituksen. Ennen tasoitusta Sami Karjalaisella oli maukas paikka kasvattaa maalisaldoaan, mutta veto suuntautui suoraan OLS:n maalivahtia Juuso Särkelää päin.

Toisella jaksolla ottelu sai uuden käänteen, kun ylhäällä hyvin palloja vääntänyt ja kolhuja vastaan ottanut Dzuho sai melkoisen tällin koipeensa ehtiessään palloon juuri ennen Topias Raappanaa, joka joutui katsomaan punaista korttia onnistuneen purun sijaan. Ylivoiman myötä pelin painopiste siirtyi entistä enemmän OLS:n päätyyn. Nazim Amokachi luuli jo tehneensä johtomaalin, kun voitti puhtaasti pääpallon Särkelältä. Erotuomari Pietu Niinimäki näki kuitenkin Amokachin rikkoneen tilanteessa vain selkeästi kakkoseksi jäänyttä Särkelää. Lopulta vaadittiin Herculeksen senioriosaston yksinäisen jäsenen magiaa ottelun ratkaisemiseen. Junior ”Old man” Obagbemiro tanssahteli hänelle niin tyypilliseen tapaan vasurinsa vapaaksi 16 rajalta ja upea laukaisu pöllytti sivuverkkoa. Lopussa OLS sai hyvää painetta aikaan alivoimasta huolimatta ja loi muutaman vaarallisen tilanteen Herkun maalille, mutta kiitos maalipuiden, puolustuksen siivouksen ja Patrosen paraativenetyksien 2-1 jäi ottelun lopputulokseksi. Oli Herculeksella omat paikkansa kaunistella lukemia kolmeen yhteen, mutta yrityksiä leimasi määrätietoisuuden puute.

Ottelua oli saapunut seuraamaan ilahduttavasti 288 katsojaa, mikä on Herculeksen kauden paras lukema. Toivottavasti  jatkossakin yleisö löytää lehtereille ja saa nauttia samanlaisesta viihdyttävästä jalkapallosta, mitä tänään saatiin Castrenissa todistaa. Seuraavaksi Hercules matkaa Kuopiooon, jossa vastaan asettuu ensi sunnuntaina KuFu98.

Ottelun voittomaalin iskeneen Junior Obagbemiron hymy oli herkässä ottelun jälkeen