Lauantaina 4.5.2019 Klo 18:30 Hercules saa vieraita Kokkolasta kun kausi jatkuu JS Herculesin ja GBK:n välisellä ottelulla. Portit Castrénilla aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Liput 5€ ja kausikortilla vapaa sisään pääsy. Sään puolesta olot tulevat olemaan oululaisittain normaalin keväiset, plussaa 1-2 astetta ja puolipilvistä. Lämmintä siis rutkasti päälle! Kentän olosuhteet perjantain myräkän jälkeen tarkistetaan vielä lauantain aamupäivän aikana, joten seuratkaa Herculeksen tiedotuksia asiasta.

Otteluennakko

Kotijoukkueelle ottelu on kauden toinen mittelö, kun taas kokkolalaisille kyseessä on kauden avausmatsi. Hercules avasi oman divarikautensa kotiottelulla yhtä sarjan ennakkosuosikkia SJK Akatemiaa vastaan viime lauantaina. Kaikki kolme pistettä tuosta ottelusta matkasi vieraiden mukana Seinäjoelle lukemin 1-4 (1-0). Nyt vastaan asettuu ennakkoon yleisesti toisena joukkueena sarjan kärkipäähän povattu ryhmä. Ajatus ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä viime vuosina GBK on kuulunut sarjan ehdottomaan eliittiin. Lisäksi joukkueen runko on pysynyt aika pitkälti samana kuin edellisinä kausinakin.

Hercules ja GBK ovat perinteisesti vääntäneet tasaisia ja värikkäitä otteluita keskenään. Viime kauden alussa Hercules kävi ryöstöretkellä Kokkolassa, josta tuliaisina oli komea 0-3 vierasvoitto. Tuolloin verkkoja pöllyttivät Paul Obi, Sami Karjalainen ja Karam Hadhoud. GBK juotti puolestaan Herculekselle katkeraa kalkkia syyskierroksella vieden nousukarsintojen kannalta tärkeä ottelun lukemin 0-1 loppuhetken Aaro Hedmanin maalilla.

Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokangas uskoo ottelusta tulevan jälleen tuima taisto ja on luottavainen kauden avausvoiton saamisesta Herculeksen vyölle. ”Viime pelissä emme päässeet omalle tasollemme pallollisessa pelissä, joskin vastustajan hyvyys teki pelistä vaikean. Viikko on työstetty asioita etiäpäin ja joukkue janoaa voittoa”, toteaa Isokangas. Isokankaan otteluennakkohaastattelu on nähtävillä PalloTV:n sivuilla.

Mikko Isokangas odottaa parempaa peliä Herculekselta
Aleksi Nousiainen teki Herculeksen ainokaisen kauden avauksessa SJK Akatemiaa vastaan

Joukkueen terveystilanne on paranemaan päin. Viime pelistä poissa olleet Nazim Amokachi ja Sami Karjalainen ovat vähitellen joukkueen käytettävissä. Miesten pelikunto tsekataan pelipäivänä. Myös Hekuran Hasani on palannut harjoitusrinkiin pitkän poissaolon jälkeen. Markku Huoponen on varmuudella ottelusta sivusta

Hercules -toimitus kyseli hieman ympäriinsä perjantain päivän pidetyissä palavereissa, miten ottelussa oikein käy. Herculeksen Esport -manageri Tuomas Tarkilla oli selkeä näkemys, miten ottelu päättyy….