Kemin Junkohallissa klo 19.00 alkava cup-ottelu päättää molempien joukkueiden alkulohkon tämän vuoden Kakkosen Cupin osalta. Kotijoukkue PS Kemi on hävinnyt molemmat ottelunsa ja on näin ollen varmuudella ulkona jatkopeleistä. Herculesilla puolestaan on vielä teoreettinen sauma lohkovoittoon voittamalla ottelun vähintään kolmen maalin erolla. Lopullisesti lohkovoittaja ja Cup-vaiheeseen pääsevä joukkue ratkeaa sunnuntain viimeisessä ottelussa OLS-RoPS/2.

PS Kemissä on tapahtunut isoja muutoksia edellisen kauden jäljiltä. Veikkausliigasta Ykköseen pudonnut Meri-Lapin ylpeys ei saanut Ykkösen lisenssiä ja jatkaa pelaamistaan Kakkosessa. Joukkue on aloittanut joukkueen kokoamisen ja cupin matseissa otteluissa on esiintynyt nuori, pääosin paikallisista pelaajista koostunut ryhmä. Kertaalleen pelaamisen jo lopettanut puolustaja Aleksi Räihä onkin tärkeä palanen nuoren joukkueen kasvussa kohti tulevan kesän koitoksia. Joukkuetta valmentaa Ruotsista saapunut brittivalmentaja Dean Sibson.

Kahdella kenttäpelaajavaihtopelaajalla edellisessä ottelussa sinnitellyt Hercules on saamassa täydennystä kokoonpanoonsa kuumeiluista ja vammoista kärsineistä pelaajista. Varmuudella joukkueelta on pois lihasvammasta kärsivä Hekuran Hasani ja pelilupaa odottava Muritala Adeniran. Pelikiellosta vapautuva Samuli Hölttä saanee tänään ensimmäisen virallisen ottelunsa Herculesin paidassa. Myös hyökkäyspään pelaajat Sami Karjalainen, Nazim Amokachi, Aleksi Nousiainen ja Antti Keränen ovat palanneet joukkueen vahvuuteen. Tuorein sopimuspelaaja Veeti Kokkonen on tänään ensimmäistä kertaa joukkueen kokoonpanossa.