Herculesin 20-vuotisjuhlia vietettiin luonnollisesti jalkapallo-ottelun merkeissä, kun kolealle Castrénille oli seurahistorian menestyksekkäimmän kauden viimeiseen otteluun saapunut liigaseura SJK:n akatemiajoukkue. Edellisessä kohtaamisessa heinäkuussa seinäjokelaiset olivat kotonaan parempia lukemin 4–2, joten revanssia lähdettiin hakemaan.

Aloituskokoonpanomme näytti tältä:

Seppä-Jullvé-Ibeh-Gurrutxaga-Ukkola-Kovalainen-Hadhoud-N’Sombo-Obi-Louback-Moreno

Ensimmäinen jakso oli varsin tasainen. Kumpikin joukkue sai pari hyvää maalintekopaikkaa, joista todennäköisesti mainitsemisen arvoisin oli hieman ennen taukoa Paul Obin yritys rangaistusalueen sisältä vasemmalta; sekin nousi yli vieraiden maalin takayläkulman.

Toinen jakso tarjosi huomattavasti ensimmäistä enemmän nähtävää. Päästä päähän aaltoilleessa pelissä ensimmäisenä maalinteossa onnistui SJK vajaan tunnin kohdalla. Laitalinkki Lyon Dantas Firmino, taiteilijanimeltään Layon, iski oikealta laidalta tulleen keskityksen maalin edustalta vastustamattomasti Herculesin maalivahti Ville Sepän selän taakse.

Isännät sisuuntuivat takaiskusta entisestään, ja vahva painostus tuotti tulosta 71. minuutilla, kun seinäjokelaisten puolustaja ei yltänyt kunnolla katkomaan vasemmalta laidalta eteenpäin boksiin annettua keskitystä pallon noustua epäonnisen pelaajan päästä maalivahdin tavoittamattomiin ja omaan maaliin.

Vain kolmea minuuttia myöhemmin koko sarjan maalikuningas Paul Obi tanssahteli rangaistusalueella pari vastustajan puolustajaa kuutamolle ja tuikkasi läheltä vasenta etukulmaa peittäämään tulleen veskarin jalkojen välistä kauden 20. maalinsa sinetöiden Herculesille 2–1-voiton.

Muutoin varsin siistinä pysyneen ottelun loppuhetkillä vieraiden tunteet alkoivat kuumentua, ja lisäajalla nähtiin vielä jonkinmoinen torikokouskin, mutta yhteensä viittä varoitusta enempää merkittävää ei historiankirjoihin viimeisiltä minuuteilta jäänyt.

Herculesilta parhaana pelaajana palkittiin jälleen kerran hyvän ottelun pelannut Paul Obi, ja SJK:lta etenkin toisella jaksolla alati vaarallisena ahkeroinut Daniel O’Brien. Otteluisäntänä ja siten myös palkintoraatina toimineen Pihlajalinnan nelikon kolme naista antoivat lisäksi erityistä tunnustusta vieraiden Jaakko Vihannan komealle ulkoiselle olemukselle!

Kiitos kannattajille, pelaajille, taustahenkilöille ja SJK:lle!

Teksti: Pekka Peni

Kausi pakettiin hyvissä tunnelmissa.