Kun yhteiset arvomaailmat kohtaavat

Hercules ja Pihlajalinna ovat molemmat kapinallisia omilla aloillaan. Poikkeavat totutusta ja pistävät silmään tekemällä asioita toisin. Pihlajalinna haluaa uudistaa terveydenhuollon kenttää. Hercules ikiaikaista urheiluseuran toimintamallia. Molemmat pelaavat kuitenkin samassa joukkueessa ja pyrkivät tekemään maaleja samaan päätyyn.

Ja sen maalin yläriman päällä lukee ”ennaltaehkäisevä terveydenhuolto”. Jokainen joka on jaksanut seurata sote-keskustelua, on huomannut, että Pihlajalinnan ajama malli käy järkeen. Sen mallin mukaisesti keskitytään edistämään terveyttä, jotta ei tarvitsisi hoitaa niin paljon sairautta.

Pihlajalinnassa pyritään tarttumaan sairauden riskeihin hyvissä ajoin, jotta asiakas voi myös itse vaikuttaa ratkaisevasti omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä muuttamalla omia toimintamallejaan ja elämäntapojaan. Näin estetään sairauksien syntymistä tai pahenemista. Myös sairauksien tutkimus, hoito ja kuntoutus ovat Pihlajalinnassa huippuluokkaa.

Herculesissa ajatellaan samoin. Meidän mielestä liikunta on paras lääke moneen vaivaan. Loppujen lopuksi edustustasolla tapahtuva urheilu ei ole meidän organisaatiossa ollenkaan ”se juttu”, vaan yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Edustusurheilun tuoma näkyvyys pyritään kanavoimaan yhteiskunnallisen vaikuttamisen hyväksi. Urheiluseuran luonnollinen vaikuttamiskanava on liikunta ja sitä olemmekin pyrkineet edistämään monin eri hankkein.

Äskettäin Hercules sai tunnustusta yhteiskunnallisesta työstään Suomen itsenäisyyden juhlarahastolta Sitralta:
(Linkissä Kalevan juttu)

Yhdessä tehden, ihmisiä liikuttaen

Pihlajalinnan markkinointijohtaja Pauli Waroma on innoissaan Hercules-yhteistyöstä. Aiemmin tänä vuonna hän harmitteli Ellun Kanojen blogissa perinteisestä urheiluseurayhteistyötä osuvasti näin:

”Yksikään uusi sponsorointia pyytänyt taho ei ole tuntunut tutustuneen meidän arvomaailmaan ja miettineen, miten meidän yhteistyömme olisi mahdollisimman hedelmällistä.”

Blogin kysymyseen ”Ketä sponsoroitte nyt?” Waroma vastaa arvoituksellisesti seuraavasti:

”Nostan tähän yhden kohteen, jonka kanssa meillä on vielä neuvottelut kesken. Haluan mainita sen siksi, että se on tässä kentässä oikeasti erottuva toimija.

Oulussa on eräs liikuntaseura, joka “liikuttaa” ihmisiä lähiöissä futiksen avulla. Siellä tapahtuu kohtaamisia ja syntyy yhteenkuuluvuuden tunnetta. Niinhän se on, että kun heität fudiksen kentälle, kaikki yhdistyy.

Urheiluseura haluaa tietysti päästä Veikkausliigaan, mutta vielä enemmän se haluaa saada muutosta ihmisten arkeen. Se on ylevämpi tavoite. Jos sen seurauksena tulee menestystä, mikäs sen parempaa.

En muuten edes muista, kumpi soitti ensin, he vai me.”

Kenestähän hän mahtoi tuossa haastattelussa puhua…? 😉

Tervetuloa Pihlajalinna Herculesin punamustaan paitaan! Hercules voi samalla onnitella myös itseään, että on löytänyt rinnalleen näin hyvän kumppanin rakentamaan parempaa ja terveempää yhteiskuntaa meille kaikille.