Hercules pelaa perjantaina 24.8. Torniossa TP-47:ää vastaan, joka on vaikeassa tilanteessa sarjataulukon viimeisellä sijalla kerättyään 16 ottelusta yhdeksän pistettä (2-3-11).

Hercules on seitsemäntoista pelatun ottelun jälkeen neljäntenä 33 pisteellä (11-0-6). Kolmantena olevalla SJK Akatemialla on saman verran pisteitä; TPV on toisena kaksi pistettä enemmän keränneenä, ja GBK johtaa sarjaa 38 pisteellä. Kolmen kärki on pelannut Herculesia yhden ottelun vähemmän.

Hercules otti sunnuntaina Castrénilla elintärkeän 1–0-voiton PK-37:stä Paul Obin 41. minuutin maalilla.

TP-47 on saanut levähtää hieman pidempään, sillä torniolaiset pelasivat viime pelinsä toissa viikon lauantaina kotonaan Pohjan stadionilla KuFu-98:aa vastaan. Juho-Teppo Berg, George Junior Tangko ja Jaakko Pyyny maalasivat torniolaiset ensimmäisellä puoliajalla 3–0-johtoon, joka lopulta riitti täyteen pistepottiin kuopiolaisten onnistuessa kaventamaan lukemiksi 3–2 lisäajalla.

Hercules pelasi TP-47:ää vastaan kesäkuun alussa, jolloin Mikel Gurrutxaga nousi Marcos Morenon keskitykseen korkeimmalle lisäajan kolmannella minuutilla, ja huudatti kotiyleisöä 3–2-voittomaalilla (linkissä ottelukooste).

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz sanoo, että kaikki jäljellä olevat ottelut ovat kuin finaaleja punamustille, sillä eron kurominen kärkijoukkueisiin vaatii lopuista viidestä pelistä voittomarssia.

– TP-47 sai varmasti valtavasti itseluottamusta voitetusta KuFu-ottelusta, ja heillä on kovat halut nousta vielä putoamisviivan päälle.

Díaz sanoo, että vaikka tuloksellisesti torniolaisilla on ollut haastavaa, niin heillä on hyvä ja fyysinen joukkue.

– He ovat varmasti myös oppineet virheistä, joita he tekivät meitä vastaan viime pelissä. Sama koskee myös meitä.

Díaz kertoo, että kauden aikana tehty työ alkaa näkyä varsinkin isoimpia minuutteja pelanneiden kohdalla, ja muutamilla pelaajilla onkin ollut pieniä fyysisiä ongelmia, jotka ovat estäneet harjoittelun.

Marcos Moreno ja José Amat eivät pysty ainakaan vielä pelaamaan. Alain Pecharroman ei ole voinut harjoitella viikolla, mutta hänen pelikuntosa ratkeaa vasta huomenna. Karam Hadhoudilla on ollut vatsan kanssa ongelmia, ja hänenkin tilanteensa on vielä auki.

Díazin mukaan uusien pelaajien (Hekuran Hasani, Calvin N’Sombo ja Louback Wanderlan Pires) sopeuttaminen on edennyt hyvin, ja he tuovatkin hyvän lisän Herculesin repertuaariin.

– Avain näin hyvin menneeseen kauteen on ollut mahtava ilmapiiri pukukopissa. Pelaajat ovat sopeutuneet hyvin, ja myös uudet pelaajat on otettu lämpimästi vastaan. Olemme pystyneet selättämään vaikeatkin hetket, ja tällä hetkellä joukkue on todella keskittynyt. Hercules on ollut kuin suuri perhe, Díaz päättää.

TP-47–Hercules Torniossa Pohjan stadionilla 24.8. klo 18:30.