AISpotter on liittynyt Player Acceleratorin ekosysteemiin. AISpotter Oy tarjoaa videoanalyysipalveluja joukkueurheilulajeille. Palvelu tuottaa videoklippejä valmentajien tarpeisiin hyödyntäen tekoälyä.

Tällä hetkellä painopiste on jalkapallossa, jääkiekkossa ja salibandyssä, mutta yrityksen toimitusjohtajan Anri Kivimäen mukaan myös mm. koripallo, lentopallo ja futsal tulevat myöhemmin mukaan.

Kivimäki kertoo, että AISpotter palvelun ei ole tarkoitus korvata valmentajaa, vaan se toimii työkaluna, joka helpottaa ja nopeuttaa videoiden analysointia.

– Jos nyt valmentaja käyttää useita tunteja, jopa 6-8 tuntia, videoklippien tekoon, niin AISpotterin palvelun avulla videoklipit ovat valmiina puolen tunnin kuluttua. AISpotter hakee automaattisesti videolta ennalta määrättyjä tapahtumia, joita valmentaja haluaa tunnistaa, Kivimäki selventää.

Projekti sai alkunsa vuoden 2016 lopussa ja yritys on ollut toiminnassa tämän vuoden huhtikuusta saakka.

Kivimäen lisäksi yrityksessä on mukana teknologiajohtaja Sami Huttunen ja digitaalisten palveluiden johtaja Timo Rousti.

Kivimäki ja Rousti kertovat, että palvelun kehityksessä haastateltiin yli viisitoista valmentajaa, joilta haettiin palautetta miten ja mitä tilanteita valmentajat haluavat nähdä pelin jälkeen videolta.

– Pyrimme tarjoamaan sellaisen palvelun, että valmentajien olisi helppo analysoida harjoituksia ja pelejä, ja löytää halutut tilanteet sekä tarjota valmentajille enemmän yöunta, Rousti sanoo.

Kivimäen mukaan jalkapallon videoanalyysipalvelu on valmis lokakuussa, ja jääkiekon ja salibandyn osalta se on valmis jo syyskuussa.

Kivimäki ja Rousti sanovat, että palvelua on testattu jalkapallon MM-kisojen otteluista – ja joidenkin seurajoukkueiden peleistä.

– Tavoite on, että saamme kamerat Castrénin jalkapallokentälle ja videoanalyysejä tehtyä jo elokuun loppupuolella, Kivimäki sanoo.

Kivimäki kertoo, että AISpotterin videoanalyysiä voivat käyttää myös alempien sarjojen joukkueet. Player Accelerator -alusta tarjoaa mahdollisuuden laajentaa toimintaa myös maailmalle.