Huomenna Hercules saa vieraita Tampereelta, kun viime kaudeksi takaisin Kakkoseen noussut Tampere United – Suomen mestaruus 2001, 2006 ja 2007 – saapuu saalistamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Tamperelaisten alkukausi on ollut vaikea, ja erityisesti se on sitä ollut vieraissa, kun kauden neljästä vierasreissusta takaisin Tampereelle on matkannut ainoastaan pettyneitä pelaajia ja yksi piste.

Hercules on sarjataulukossa viidentenä 18 pisteellä (6-0-3) ja TamU puolestaan seitsemäntenä 11 pisteellä (3-2-4). Sarjan kärjessä ovat TPV, GBK ja KuFu-98 vain kaksi pistettä Herculesia edellä.

Molemmat joukkueet pelasivat toissa viikonloppuna, kun ensin lauantaina tamperelaiset vierailivat Torniossa nyhjäten 0–0-tasapelin TP-47:ää vastaan, ja sunnuntaina Hercules kävi Pietarsaaressa 1–2-ryöstöretkellä JBK:n vieraana.

Tamperelaisten leirissä asiat ovat muuttuneet vauhdilla viimeisten viikkojen aikana, sillä TamU tiedotti muutama viikko sitten, että silloiset valmentajat Mikko Mäkelä ja Markus Halme eivät jatka enää pesteissään. Uudeksi valmentajaksi valikoitui hieman yllättäenkin TamU:n oma keskikenttäpelaaja Leroy Maluka. Malukalla ei ole aiempaa valmentajakokemusta, mutta seuran mukaan mies on suorittanut tänä vuonna UEFA B -valmentajalisenssin.

– Leroy vannoo hyökkäävän, aktiivisen ja pallonhallintaan perustuvan pelityylin nimeen, joten pelitapa tulee olemaan todennäköisesti sen mukainen. Uudenlainen pelitapa ei synny tai muutu yhdessä yössä, mutta aika näyttää miten nopeasti Leroyn opit menevät perille”, TamU:n keskikenttäpelaaja Riku Oras sanoo TamU:n kotisivuilla.

TamU:n leirissäkään terveystilanne ei ole optimaalinen, sillä ainakin konkaripelaajan Berat Grabovcin kuntoutuminen on epävarmaa.

– Meiltä puuttuu muutama avainpelaaja, mutta uskon että heidän korvaajansa ovat valmiita. Jos pelaamme vahvuuksiemme mukaisesti, uskon että meillä on Oulusta kotiin tuotavaa. Helppoja pelejä ei sarjassa ole, ja tämä on jälleen yksi peli jossa meidän tulee näyttää tasomme”, Maluka sanoo TamU:n ennakossa.

Äärimmäisen jännittävää ottelua tullaan seuraamaan myös Suomen rajojen ulkopuolella, sillä kotijoukkue Herculesin kannattajia Espanjasta ja Nigeriasta on ilmoittautunut katsomaan peliä TamU-TV:n suoran lähetyksen välityksellä.

Myös kannattajien omistamalla seuralla Tampere Unitedilla on ulkomailla seuraajia ja faneja laajan kotimaisen kannattajapohjan lisäksi, joten molempien 20-vuotisjuhliaan viettävien seurojen otteita tullaan seuraamaan laajalti tarkalla silmällä.

Herculesin päävalmentaja Ismael Díaz sanoo vierailijoiden olevan hyvin organisoitu ja linjat tiiviinä pitävä joukkue, joten hän odottaa vaikeaa keskiviikon iltapuhdetta.

– Viime peli oli uusi askel kehityksessämme. Dominoimme alussa, mutta emme onnistuneet tekemään tarvittavaa eroa. Peli tasottui, mutta jaksoimme uskoa ja taistelimme hyvin loppuun saakka, ja lopulta saimme palkinnon.” Díaz kertoo JBK-pelistä.

Díaz sanoo, että myös Herculesilla on loukkaantumishuolia, sillä Karam Hadhoud, Miika Vihavainen, Nathan Ibeh, Marcos Moreno, Junior Obagbemiro ja Santeri Ukkola ovat kaikki epävarmoja kuntoutumisistaan.

– Kilpailu pelipaikoista on hyvästä, mutta meidän pääasiallinen ongelma kauden ensimmäisellä puolikkaalla on ollut, ettei meillä ole ollut mahdollisuutta käyttää kaikkia pelaajia.

Díaz kertoo, että joukkueen kommunikointi kentällä on kehittynyt aloituksesta roimasti, ja yhteisen pelitavan toteuttaminen sujuu päivä päivältä paremmin.

Herculesin paras maalintekijä neljällä maalilla on Paul Obi ja TamU:n Berat Grabovci on tehnyt viisi maalia.

Tule tunnustamaan väriä ja todistamaan Castrénille keskiviikkona 18:30 alkaen Suomen tunnetuimpien Kakkosen joukkueiden kohtaamista!

Ottelu on seurattavissa myös suorana lähetyksenä selostettuna TamU-TV:n kautta.

Tunnusta punamustaa, hanki Hercules-fanituotteet Herkkushopista!