Hercules matkustaa sunnuntaina Pietarsaareen, jossa vastaan asettuu Miesten Kakkosen yhdeksännen kierroksen ottelussa Västerplanin kentällä JBK.

Kotijoukkue JBK:lla on kasassa seitsemän sarjapistettä (2-1-5) ja Herculesin saldo on 15 pistettä (5-0-3). JBK on sarjataulukossa yhdeksäntenä ja Hercules viidentenä. Hercules on ainoastaan neljän pisteen päässä sarjakärki-TPV:stä.

JBK pelasi viime viikon lauantaina Kuopiossa sarjakakkosen KuFu-98:n vieraana, joka päättyi pietarsaarelaisten epäonneksi 2–1-tappioon 88. minuutin omalla maalilla. Hercules pelasi viime viikolla päivää aiemmin perjantaina, jolloin TP-47 laittoi Castrénilla pelin todella tiukaksi: vasta 90+3. minuutin Mikel Gurrutxagan tyylinäyte ilmatilan johtamisesta vapautti kotijoukkueen kärsimyksestä, ja pisteet jäivät Ouluun 3–2-tuloksella.

Kotijoukkue JBK on tasapisteissä putoajan paikalla olevan PK-37:n kanssa, mutta Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz tietää, että vastassa tulee olemaan erittäin motivoitunut joukkue, joka tulee taistelemaan jokaisesta sarjapisteestä loppuun asti. JBK on hävinnyt kahdeksasta ottelusta viisi, mutta neljä tappioista on päättynyt 2–1-lukemilla; ainoastaan sarjakärki TPV onnistui nappaamaan 3–0-voiton.

– Ne on kaksi (toim. huom. TP-47 ja JBK) aika samankaltaista joukkue. Heiltä löytyy varmasti paljon haluja ottaa pisteitä.

Viime perjantain peli kulki pääsääntöisesti Herculesin talutusnuorassa, mutta TP-47 rankaisi kaksi kertaa oman alueen helpoista pallonmenetyksistä.

– Joskus pallonhallintapeli johtaa siihen, että annamme tyhmillä ratkaisuilla pallon vastustajalle, ja se on asia jonka kanssa työskentelemme. Me hermostuimme, kun olimme vain yhdellä maalilla johdossa. Meidän täytyy olla rauhallisempia, Díaz sanoo.

– Meidän täytyy ymmärtää että peli kestää 90 minuuttia. Joskus me haluamme viimeistellä pelin liian nopeasti.

Díaz puhuu tasapainon löytämisestä. Hänen mukaansa joukkue on sisäistänyt pallonhallintapelin nyanssit jo hyvin, mutta suurimpana kehityskohteena on päävalmentajan mukaan hillitty pallon pitäminen ja oikeiden murtautumispaikkojen tunnistaminen.

Herculesin kokoonpanosta sivussa varmuudella on Junior Obagbemiro ja Nathan Ibeh, jotka molemmat ovat toipumassa pienistä vammoista.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kaksi kertaa: Ensimmäinen kohtaaminen oli heinäkuussa Castrénilla, josta Hercules otti 3–0-voiton Sami Karjalaisen ja Paul Obin kahdella maalilla. Pietarsaaressa peli oli tiukempi, mutta lopulta samat miehet tekivät eron vierasottelussakin. Paul Obi maalasi ensin ja kolme minuuttia myöhemmin Sami Karjalainen laittoi rangaistuspotkulta Herculesin 0-2-johtoon.

Herculesin paras maalintekijä on Paul Obi neljällä osumallaan ja JBK:n eniten maalannut on viidesti osunut Joakim Häggblom.

Hercules on voittanut kauden avausottelussa kärsittyä 0–1-tappiota lukuunottamatta kaikki ottelunsa vieraissa. Vierasotteluiden maaliero on 10-2.

Tue matkaamme ja tunnusta väriä. Hanki Hercules-fanituotteet Herkkushopista.