Hercules saa perjantaina vieiraita Torniosta, kun tällä hetkellä sarjataulukon viimeistä sijaa pitävä TP-47 saapuu Castrénille. Ottelu on molemmille joukkueille kahdeksas, joten kolmasosa kaudesta on jo takana.

Viime viikon lauantaina Hercules kävi Iisalmessa kolmen pisteen ryöstöretkellä PK-37:n vieraana, ja torniolaiset pelasivat puolestaan sunnuntaina kotonaan pietarsaarelaista JBK:ta vastaan. TP-47 oli jo pitkään kauden avausvoitossa kiinni, mutta 90+7 minuutilla JBK:n Joakim Häggblom kuritti toistamiseen torniolaisia ja ottelu päättyi 2–2-tasalukemiin.

Hercules on voittanut pelaamistaan otteluista neljä ja hävinnyt kolme. Pisteitä on siis kasassa 12, joka oikeuttaa viidenteen sijaan sarjataulukossa. Muut Kakkosen C-lohkon joukkueet pelaavat lauantaina ja sunnuntaina, joten Herculesilla on mahdollisuus nousta voitolla ainakin väliaikaisesti sarjakakkoseksi.

Vaikka torniolaisten alkukausi on sujunut todella mollivoittoisesti, niin Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz tietää, ettei vastustajan aliarvioimiseen ole mitään varaa.

– Vastus tulee olemaan haastava, sillä he tulevat varmasti hyvällä asenteella ja taistelevat kynsin ja hampain pisteistä. Heillä on paljon pelissä tässä ottelussa.

Díaz tunnustaa myös, ettei tähän menneessä pelit ole sujuneet riittävän hyvin kotikentällä, vaikka vieraissa pisteitä on tippunut mukavasti. Kolmesta kotiottelusta Hercules on voittanut yhden – derby OLSia vastaan – ja hävinnyt kahdesti – kotiavauksessa VIFKiä vastaan 1-3 ja kaksi viikkoa sitten TPV:lle 0–3 – kun taas vieraissa pelatuista neljästä ottelusta Hercules on voittanut kolme.

Díaz sanoo, että joukkue on kasvanut isoin harppauksin kauden aloituksesta. Pelaajilla ei ole enää niin kiire pallon kanssa, vaan itseluottamuksen kasvamisen myötä oikeita ratkaisuita uskalletaan etsiä pidempään, eikä pallonmenetyksiä tule niin paljon.

– Mentaliteetti muuttuu ja on muuttunut. Vielä on paljon parannettavaa, mutta tällä hetkellä joukkue on aggressiivinen ja menee taistelemaan nopeasti palloista eikä jää odottamaan.

Díaz painottaa pallonmenetyksien jälkeistä reagointia ja halua pallonriistoihin, sillä hänen sanoin ”geeneissämme on hyökkäävä mentaliteetti.”

– Luulen, että Hercules voi nousta seuraavalle tasolle, se on meidän unelma ennemminkin kuin suoranainen tavoite. Se on toki vaikeaa, sillä sarjassa on joukkueita, jotka ovat tehneet töitä yhdessä vuosia, ja ovat tällä hetkellä meidän yläpuolellamme sarjassa.

– Jatkamme taistelua meidän suuren unelmamme puolesta ja tällä mentaliteetillä, joka kaikilla on, unelma on saavutettavissa, Díaz päättää.

Vierasjoukkue TP-47:n pelaajavalmentaja Jussi-Esko Berg myöntää, että torniolaisten tilanne on tällä hetkellä haastava.

– Kyllähän tämä hastava tilanne on. Molemmat valmentajat ovat lähteneet ja poissaolojakin on pari. Tatu (toim. huom. TP-47:n maalivahti Tatu Kujanpää) ja Juhi (Juho-Teppo Berg) ovat poissa punaisten korttien vuoksi, muuten kyllä kaikki voimat on valjastettu.

Kaksi viikkoa sitten TP-47 tiedotti, että silloinen päävalmentaja Juha Lamsijärvi vapautetaan tehtävästään, ja hänen paikkansa otti Aleksei Zhukov. Zhukov ei viihtynyt pestissään edes kahta viikkoa, ennen kuin Zhukov vapautti itsensä kapellimestarin tontilta.

Berg kertoo, että hänen valintansa valmentajaksi oli looginen valinta, sillä hän on joukkueen kapteeni ja ollut mukana TP-47:n toiminnassa jo pitkään. Berg valmentaa yhdessä joukkueen vanhimman pelaajan Ryan Gilliganin kanssa.

– Ei ole mitään muuta tavoitetta kuin säilyttää sarjapaikka. Peli kerrallaan mennään, Berg kertoo.

Berg sanoo, että he ovat pelanneet sarjan kärkipään joukkueitta vastaan, ainoastaan kotitappio OLSille on jäänyt harmittamaan. Berg odottaa ja toivoo tiukkaa ottelua, sillä historian saatossa joukkueet ovat pelanneet tasaisia otteluita.

Viime kaudella kesäkuussa TP-47 voitti kotonaan Herculesin 2–1 ja elokuun loppupuolella Castrénilla Hercules voitti 3–2. Tuossa ottelussa nykyisistä pelaajista maalinteossa onnistuivat Paul Obi ja Miika Vihavainen.

Hercules–TP-47 Castrénin kentällä klo 18:30 alkaen. Portit aukeavat tuntia ennen alkuvihellystä.

Jos haluat olla mukana unelman tavoittelussa, tue matkaamme ostamalla Hercules-fanituotteita Herkkushopista.

Ottelutapahtumassa myynnissä myös fanihuiveja ja pelipaitoja. Tervetuloa nautiskelemaan!