Iisalmessa Sankariniemen kentällä oli yleisöä 220 yhtenä lämpimän alkukesän upeimmista ja helteisimmistä illoista todistamassa PK-37:n 0–2-tappiota klo 17.00 alkaneessa ottelussa Herculesia vastaan.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue iski nopein vastahyökkäyksin etenkin Samuli Kaasalaisen vasemmalta laidalta, ja saikin muutaman erinomaisen maalipaikan, jotka kuitenkin päätyivät hieman yli ja ohi maalipuiden tai Hercules-vahti Ville Sepän näppeihin, kuten viitisen minuuttia ennen jakson päättymistä huikeassa torjunnassa etuyläkulmasta.

Vieraat puolestaan pitivät hieman enemmän palloa, ja loivat maalipaikkoja erityisesti jakson ensimmäisen ja viimeisen vartin aikana. Herculesin pelaajat pistivät PK-37-maalivahti Ville Kososen näyttämään torjunnoillaan olevansa todellinen tekijä tolppien väliä suojelemassa.

Useista paikoista kummassakin päässä kenttää huolimatta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen jakson ensimmäinen puolikas näytti kääntävän ottelun tiiviisti puolustaneiden ja järjestelmällisesti pelanneiden isäntien eduksi, mutta Sepän johdolla vieraiden puolustus sai oman maalinsa varjeltua, vaikka siihen vaadittiinkin läpiajon torjumisia ja viivalta pelastuksia. Hercules sai myös hellekelissä kipeästi kaipaamiaan tuoreita jalkoja riittävän ajoissa Alain Pecharromanin ja Samu Himangan kentälletulon myötä.

74. minuutilla kuuma keli ja hurjat kilometrit kerännyt, loisto-ottelun herhiläismäisenä laiturina paidassamme pelannut Miika Vihavainen korvensivat PK-37:n oikeana laitapakkina pelanneen Juuso Heinosen tunteet yli äyräiden, ja mies töni tilanteen jo rauettua Vihavaisen rangaistusalueella nurin. Seurauksena varoitukset niin Heinoselle kuin tuomiota protestoineelle Kososelle ja pallo pilkulle. Laituritoverinsa tavoin mahtavalla pelipäällä ollut Marcos Moreno asteli pallon taakse ja laittoi vieraat yhdestätoista metristä vuorenvarmasti johtoon.

Maalin jälkeen Vihavainen pääsi ansaitusti huilaamaan, ja kaimansa tilalle laituriksi pääsi sekä ammatti- että ylioppilastutkinnon suorittanut Miika Lammela. Vajaa kymmenen minuuttia vaihdosta eteenpäin nuori mies kiitti vastuusta, kun ottelun sankariksi noussut Marcos Moreno irtosi täydellisellä ajoituksella linjasta, syöksyi boksiin ja tarjoili todella epäitsekkäästi viereen oikealle, mistä Lammela sai nautiskella pallon toimittamisesta juhlapäivänsä kruunuksi tyhjään maaliin. Tätä ei enää kotijoukkueen maalilla erinomaisen ottelun pelanneella Kososella ollut mitään mahdollisuutta torjua.

Lisäajalla Lammela oli vielä lähellä päästä juhlimaan toista osumaa, kun Samu Himangan nopea oivallus kaukaa vasemmalta laidalta oli vain puoli tuumaa täydellisestä keskityksestä.

Hercules haki Iisalmesta pelitapahtumiin nähden sinänsä ansaitut, mutta armotonta taistelua vaatineet täydet pisteet.

Seuraavaksi vastaan asettuu kotona Castrénilla ensi perjantaina klo 18.30 sarjan hännillä oleva torniolainen TP-47.

Teksti: Pekka Peni
Kuva: Teemu Hassinen