Hercules matkustaa huomenna helatorstaina syvälle Länsi-Suomeen, jossa kello 16:00 alkavassa ottelussa kotijoukkue Närpes Kraft isännöi ensimmäisessä kauden kotipelissään Herculesia Mosedalin luonnonnurmella.

Herculesille ottelu on jo kolmas, kun taas kotijoukkue Närpes Kraftille tämä on kauden toinen kamppailu. Ensimmäisesessä pelissään närpiöläiset matkustivat viime sunnuntaina Pietarsaareen, jossa vastassa oli JBK. Närpes voitti ottelun 1-2 Jonas Granforsin ja Nedim Ibricin maalatessa vierailijoille.

Kotijoukkue Närpes Kraftin päävalmentaja Nijaz Sarajlija sanoo tietävänsä Herculesin viime kaudelta.

– Tiedän pelaajia viime kaudelta. He voivat pelata todella hyvin, mutta välillä voi tulla myös huonoja pelejä… Viime kauden molemmat pelit eivät näytä todellista eroa. Ne olivat pienten marginaalien pelejä, Sarajlija sanoo.

Sarajlija kuvailee tämän kauden ensimmäistä Närpes Kraftin peliä tyypilliseksi sarjaotteluksi, jossa noususta haaveileva kotijoukkue JBK teki kaikkensa voittaakseen ottelun, mutta Kraft-luotsin mukaan pisteet matkasivat ansaitusti Närpiöön.

Joukkueet pelasivat myös viime kaudella samassa Kakkosen lohkossa, jolloin Närpes voitti molemmat ottelut. Ensimmäinen päättyi Mosedalilla kotijoukkueen 3-1-voittoon ja Castrénilta närpiöläiset hakivat 1-4-ryöstön.

Närpes-valmentaja kertoo, että joukkue on muuttunut melkoisesti viime kaudelta, sillä joukkueesta siirtyi ja lopetti yhteensä kuusi pelaajaa, jotka Sarajlijan mukaan olivat lähes kaikki avauksen pelaajia. Tilallekin mies sanoo tulleen hyviä pelaajia, muun muassa Herculesia pari vuotta sitten edustanut Callistus Chukwu ja bermudalainen William White.

Kotijoukkue Herculesin päävalmentaja Ismael Díaz sanoo, että Mosedal on hieman erityinen paikka pelata, sillä Närpiössä pelataan poikkeuksellisesti luonnonnurmella. Vaikka Herculesin kausi on alkanut kahdella tappiolla, niin Díaz näkee omiensa pelaamisessa paljon hyvää.

– Olemme saaneet joka pelissä enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja, mutta emme ole vain maalanneet. Paras maalintekijämme (toim. huom. Paul Obi) oli kauden alussa loukkaantuneena ja viime pelissä pelasi vain puolikkaan pelin.

– Olemme tyytyväisiä kokonaisuutena joukkueeseen ja sen kyvykkyyteen, Díaz kertoo.

Díaz kertoo, että luonnollisesti työtä on vielä paljon tehtävänä, sillä joukkue on ollut vasta reilun kuukauden yhdessä harjoittelemassa, mutta pelaajat alkavat sisäistää uudenlaista pelisysteemiä päivä päivältä paremmin.

– Olemme valmistautuneet niihin asioihin, joissa näimme eniten parantamisen varaa.
Yritämme joka päivä kiinnittää huomiota virheisiin, joita olemme tehneet, Díaz kertoo tämän viikon treenisisällöistä.

Eilen Hercules harjoitteli koko joukkueen voimin, kun maanantaina mukana olivat pelaajat, joiden peliaika jäi alle 45 minuuttiin sunnuntain ottelussa.

Paria Hercules-pelaajaa on vaivannut kuume, ja Jerome Ogbuefi on ainakin varmuudella sivussa huomisesta ottelusta.

– Viime kaudella kaksi tappiota Närpesiä vastaan, tämä on hyvä sauma aloittaa voittaminen, Díaz päättää hymyillen.

Tue Herculesin matkaa Kakkosessa. Vielä ehdit hankkia kampanjahintaisen kausikortin Herkkushopista sunnuntaiseen äitienpäiväderbyyn!