Miesten Kakkosen C-lohkon toisella kierroksella Hercules pääsee testaamaan Vaasan IFK:n nykykuntoa. Joukkueet pelasivat myös viime kaudella samassa Kakkosen lohkossa, ja tuolloin kauden ensimmäisellä kierroksella Vaasassa pisteet jaettiin 1-1 päättyneen ottelun jälkeen. Syyskuussa kauden loppupuolella Hercules oli löytänyt hirmuvireensä, ja Castrénin kentällä nähtiinkin VIFKiä vastaan yksi kauden parhaista otteluista, loppulukemien irvistäessä Vaasan suuntaan 6-1.

Tämän kauden ensimmäiset ottelut pelattiin viikko sitten lauantaina, jolloin Hercules hävisi Kuopiossa KuFu-98:lle 1-0 ja tuleva vierailija VIFK pelasi kotonaan Elisa Arenalla 0-0-tasapelin PK-37:ää vastaan.

Kotijoukkue Hercules on saanut muutaman pelaajan sairastuvalta takaisin pelikuntoon, ja varmoja poissaolijoita ei ole kuin Aleksi Nousiainen ja Nathan Ibeh.

Hercules-päävalmentaja Ismael Díaz kertoo joukkueen keskittyneen tällä viikolla hiomaan pelinkääntövaiheen rytmitystä, sillä päävalmentajan mukaan viime viikon KuFu-pelissä nähtiin liian paljon hätiköintiä ja kiirehtimistä pallon kanssa sekä muutama vältettävissä oleva pallonmenetys tilanteenvaihdoissa.

Díazin mukaan vastustajalla ei ole valmistautumisen kannalta nyt suurempaa merkitystä, sillä tärkeintä on keskittyä kokonaisvaltaisesti uuden pelisysteemin omaksumiseen.

– Haluamme olla joukkue, joka pitää palloa niin paljon kuin mahdollista, ja joka antaa välittömän prässin pallonmenetyksen jälkeen. Teimme sen jo korkeammassa divisioonassa pelaavia joukkueita vastaan, Díaz sanoo.

Valmentaja Mikko Isokangas uskoo, että viime viikon lauantain tappion jälkeen pelaajilla on entistä enemmän nälkää tulevassa sunnuntain kotipelissä. Isokankaan mukaan ainakaan asenteesta viime lauantain tappio ei johtunut.

– Treeneissä on alkanut näkymään pallollisen pelaamisen rohkeus. Tällä viikolla on porukka alkanut vapautumaan, luvassa siis enemmän yllätyksellisyyttä, Isokangas kertoo.

Myös Isokangas korostaa laadukkaan pallonhallintapelin nyanssien hiomista, jossa Hercules on kuulemma ottanutkin kehitysloikkia.

– Pallonhallintapelissä pelaajien paikanvaihdot pitää toimia, ja pelaajien tulee olla valmiina reagoimaan nopeasti siihen. Haluamme aktiivista peliä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Isokangas avaa.

Tulevasta vastustajasta Vasa IFK:sta ei valmentajien mukaan mitään tarkkaa kuvaa ole tiedonmurusien pohjalta saatavilla.

– Uskon että homma toimii, ja onhan se mukavampi päästä pelaamaan kotistadionilla, Isokangas päättää.

Vielä ehdit hankkia kampanjakausikortin ensimmäiseen kotipeliin. Me emme parkkeeraa bussia viheriöllä!