Reilu voitto Torniosta             

JS Hercules pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa tälle kaudelle saman kakkosen C-lohkon joukkuetta vastaan, kun sunnuntaiaamuna klo 10:00 pelattuun otteluun asettui vastaan tuttu vieras Torniosta, TP-47. Joukkueet ovat vääntäneet parina viime kautena tasaisia otteluita kummankin napatessa aina pisteet kotonaan. Ennakkoon odotettiin tasaista mittelöä, etenkin kun TP-47 on harjoitellut joukkueena jo pidempään Herculeksen vasta ottaessa joukkueena kauden ensimmäisiä valmistelevia askeleita.

Ottelu alkoikin aika tasaisissa ja tunnusteltavissa merkeissä. Muutaman kerran ottelun alkupuolella Herculeksen puolustuksen ja keskikentän välit venähtivät pahanlaisesti ja torniolaiset hyödynsivät heti tilan saaden hyviä paikkoja maalintekoon, mutta vedot viuhuivat ohitse tai päin Herculeksen maalia vartioitunutta Patrosta. Herculeksen vastahyökkäykset päätyivät useimmiten paitsiotilanteisiin pallon viihtyessä turhan pitkään jalassa ennen syöttöä. Hyökkäystrio Paul Obi, Nazim Amokachi ja Sami Karjalainen väläyttelivät nopeuttaan ja vaarallisuuttaan muutamaan otteeseen, mutta hyökkäyksiä ei saatu päätettyä ratkaisevien syöttöjen epäonnistettua.

Maalittomassa tilanteessa TP-47 taisi saada pallon verkkoon ensimmäisenä, kun pallo näytti leijailevan suoraan kulmapotkusta maalin. Tätä ei tuomarikolmikko syystä tai toisesta maaliksi liputtanut. Jakson lopulla Herculeksen syöttöpeli alkoi toimia jo paremmin ja parempia maalipaikkojakin alkoi siunaantumaan enemmän. Ensimmäisen maalin kävi korjaamassa pois pyörimästä lähietäisyydeltä Nazim Amokachi seuraten maalivahdin torjunnasta kimmonneen pallon loppuun asti. Puoliajalle lähdettiin siis lukemista 1-0.

Toisella puoliajalla ottelu kääntyi täysin Herculekselle. Keskikentällä Jerome Ogbuefi, Karam Hadhoud ja Samu Himanka määräsivät tahdin. Markku Huoponen siirtyi toppariksi Miika Vihavaisen tullessa vasemmaksi pakiksi. Himanka korvasi keskikentällä Sesayn. Keskikentän hallinnan myötä TP-47:n puolustus puhkottiin kerta toisensa jälkeen ja yhden näistä pystyjuoksuista Obi viimeisteli viileästi ja numeroiksi 2-0. TP-47 pääsi hengittämään hetkeksi niskaan testitoppari Semischenkon kaventaessa kulmapotkusta 2-1.  Tämä oli vain lyhytaikainen lohtu, sillä pian tämän jälkeen Samu Himanka pääsi pisteen kohdalta kaikessa rauhassa ottamaan pallon alas ja pamauttamaan numeroiksi 3-1. Karam purjehti hyvällä nousullaan paraatiovista TP-47:n puolustuksen läpi ja sijoitti lukemiksi 4-1. Loppunumerot niittasi Kalim Amokachi liukumalla Sami Karjalaisen oivallisen poikittaissyötön maaliin.

Herculeksen otteista paistoi vielä läpi joukkueen vähäinen yhteinen harjoitteluaika. Joukkueen hitsautuessa paremmin yhteen ja sitä myöten ajoituksien parantuessa etenkin hyökkäyspäässä, on lupa odottaa yhä parempaa. Seuraava harjoitusottelu pelataan lauantaina 31.3. klo 14:00 Arina Areenalla ja vastaan asettuu viime kaudella kakkosesta tippunut paikallisvastustaja OTP.

 

Aloitus:

Patronen (Seppä, 45min)

Huoponen – Ibeh (Vihavainen, 45min) – Leskelä (Poutiainen, 85 min) – J. Juntunen

Karjalainen – Hadhoud (Lammela, 85 min) – Ogbuefi – N.Amokachi

Sesay (Himanka, 45min) – Obi (K.Amokachi, 58 min)

Tilastot:

Hercules – TP-47 5-1 (1-0)

43min 1-0 N. Amokachi (Obi)
————–
47min 2-0, Obi (N.Amokachi)
60min 2-1 Semichenko
70min 3-1 Himanka (Karjalainen)
77min 4-1 Hadhoud (Jerome)
85min 5-1 K.Amokachi (Karjalainen)