JS Herculesilla oli viime sunnuntaina suorastaan täydellinen ilta. FC Santa Clausin kohtaaminen oli ennakkoon tiukka haaste, sillä joukkueet pelasivat aiemmin kaudella maalittoman tasapelin. 90 minuutin kotijoukkueen pelillisen dominoinnin jälkeen valotaululla paistoivat kuitenkin hurjat 9-0-lukemat.

Neljä putkeen hävittyä ottelua saivat selvästi Herculesin joukkueen sisuuntumaan entisestään. Sunnuntaina joukkue teki töitä alusta loppuun kumpaankin suuntaan saaden rovaniemeläiset vieraansa näyttämään varsin heikolta.

− Kyllähän tämä tuntuu hyvältä. Pakko tuntua, kun neljä matsia on otettu turpaan ja nyt saatiin voitto. Kolme pistettä maistuu erittäin hyvältä ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan, Herculesin keskikentän pohjalla urakoinut Roope Keskitalo summasi tunnelmansa ottelusta.

Avausosuma nähtiin jo ensimmäisen jakson alkupuolella, kun Hercules-toppari Nathan Ibe ohjasi Sami Karjalaisen vapaapotkun Santa Clausin maalin perälle.

Vieraat pääsivät avausjaksolla ajoittain hyökkäyksiin, mutta Herkku-puolustus pysäytti etenemisyritykset nopeasti kuin seinään.

Kotijoukkue jatkoi taas vaarallisten hyökkäysten rakentelua kerta toisensa jälkeen. Ahkera työ sai tulosta, kun Mikko Suomela viimeisteli aivan Santan maalin edustalle tuodun hyökkäysmyllytyksen laukomalla pallon vieraiden veräjänvartijan ohi maaliin.

Hetki Suomelan osuman jälkeen Hercules lisäsi johtoaan. Sami Karjalainen nousi jälleen upeasti juuri oikeaan paikkaan keskikaistalla, ja tykitti voimakkaan kaukalaukauksen maaliin noin 20 metristä.

Pian isäntien kolmannen maalin jälkeen Santa pääsi nopeaan hyökkäykseen, joka johti näyttävään kavennusmaaliin. Avustavan tuomarin lippu nousi kuitenkin ylös, ja tilanne tuomittiin paitsioksi. Puoliajalle lähdettiin Herculesin 3-0-johdossa.

Toisen jakson tarina oli hyvin samanlainen kuin avauspuolikkaan. Tuomarin pillin soitua puoliajan alun merkiksi Hercules alkoi välittömästi loihtimaan tehokkaita hyökkäyksiä älykkäällä ja aktiivisella syöttelyllä. Santan puolustus ei pysynyt liikkeessä mukana ja joutui antautumaan toistuvasti kotijoukkueen hallinnan alla.

− Tämän voiton avain oli varmaan se, että pystyimme tekemään töitä joukkueena sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Lopussa tietenkin alkoi jalka painamaan molemmilla joukkueilla, jonka vuoksi vähän tuli pakassa rakoja. Saimme kuitenkin kaverijoukkueen aika hajalle. Juoksutimme heitä ensimmäisellä puoliajalla, niin lopussa saimme hyvin paikkoja ja palloa liikkumaan. Juoksimme hyvin ylös ja alas silloin kuin tarvi, Keskitalo arvioi.

Mikko Suomela ja Sami Karjalainen jatkoivat vuorotellen tuhotöitään hyökkäyspäässä. Kiitettävästi yhteen pelannut hyökkääjäkaksikko loi toisilleen paikkoja viimeistellen maalit selvästi aiempaa varmemmin ja päättäväisemmin. Vierasjoukkue  oli täysin voimaton, kun punapaitainen duo iski lukemat vuorotellen 5-0:aan.

Etenkin Suomela intoutui varsin hillittömään maalivireeseen. Toisen jakson loppupuolella Suomela viimeisteli vielä kaksi osumaa lisää yltäen ottelussa jopa yhteensä neljään maaliin.

− Koko viikko on uskottu tähän hommaan, ja painettu treeneissä kovasti hommia. Olimme tänään rauhallisempia maalipaikoissa. Ennen paikoissa on vähän häselletty liian kiireessä. Koutsi on meille sanonut, että ottakaa maalipaikoissa rauhassa ja tänään teimme niin. Mielestäni tämä tulos on sitä myöten täysin ansaittu, Suomela kehui joukkueensa peli-ilmettä.

Vaikka lukemat olivat jo varsin karut 7-0, Hercules ei missään vaiheessa lopettanut töiden paiskimista. Isäntäjoukkue ahkeroi niin alakerrassa kuin hyökkäyksessä varmistaakseen hurjien maalimäärien lisäksi nollapelin.

− Tähän peliin muuttui varmasti se, että saimme varmistukset kuntoon. Meidän topparimme lukivat palloja paremmin syvältä ja pääsivät palloa vastaan, eikä lähdetty juoksemaan omaa maalia kohti. Varsinkin Jerome (Ogbuefi) sai paljon ykkös- ja kakkospalloja voitettua ja taisi niitä minullekin muutama tulla onneksi, Keskitalo myhäili.

Ottelun loppuvaiheilla juuri kentälle vaihdettu hyökkääjä Tommi Siekkinen korotti Herculesin johdon jo kahdeksaan maaliin.

Santan epäonneksi Hercules sai vielä viimeisillä minuuteilla rangaistuspotkun vierasjoukkueen puolustajien rikottua Mikko Suomelaa rangaistusalueen sisällä. Pilkkua asettui antamaan Herculesin Junior Obagbemiro, joka pommitti ottelun lopputulokseksi jääneen 9-0-maalin.

Seuraavaksi Hercules kohtaa GBK:n vieraissa ensi lauantaina.