Jalkapalloseura Herculeksen lehdistötiedote 4.8.2016

Viime sunnuntaina pelatun Miesten Kakkosen ottelun Hercules – Virkiä ottelukoosteen julkaisemisen myötä sosiaalisessa mediassa alkoi esiintyä huhuja ottelumanipulaatiosta, jotka perustuivat edustusjoukkueen heikkoon suoritukseen kyseisessä ottelussa. Emme pitäneet aiheellisena kommentoida näitä huhuja aikaisemmin, koska seuran oma selvitys tapahtuneesta oli vielä kesken.

Hercules oli omasta aloitteestaan ottelun jälkeen yhteydessä Palloliittoon ja Veikkaukseen koskien kyseistä ottelua. Tuomitsemme ehdottomasti kaiken urheilussa esiintyvän ottelumanipulaation ja halusimme tarjota apuamme. Tähän mennessä mikään tehdyistä selvityksistä ei ole osoittanut syytä epäillä ottelumanipulaatiota tai muuta vedonlyöntivilppiä.

Verkossa liikkuva keskustelu pyörii joukkueen huonon suorituksen ympärillä ja kaikilla urheilun ystävillä on oikeus mielipiteeseensä, mutta korostamme, että mitään todisteita ottelumanipulaatiosta ei ole selvityksissä ilmennyt ja seura tukee varauksetta kaikkia pelaajiaan sosiaalisessa mediassa liikkuneita huhuja vastaan.

Urheilullisten suoritusten kritiikkiä seura pitää aiheellisena, ja edustusjoukkue kantaa täyden urheilullisen vastuun otteistaan kentällä. Alkukauden hyvien otteiden jälkeen joukkueen vire on ollut laskusuuntainen ja edustusjoukkue keskittyy nyt neljän ottelun tappioputken katkaisemiseen sekä toivoo työrauhaa ensi sunnuntaina tapahtuvaan FC Santa Clausin kohtaamiseen.

Jalkapalloseura Herculeksen puolesta,

Hallituksen puheenjohtaja Juho Syrjä

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Viestintäkoordinaattori Tuukka Hyttinen, tuukka.hyttinen@jshercules.com