Hercules Akatemia on JS Herculesin ja Oulun diakonissalaitoksen yhteinen hyväntekeväisyysprojekti, jonka tarkoituksena on auttaa yksin maahan tulleita alaikäisiä  turvapaikanhakijoita sopeutumaan yhteiskuntaan jalkapalloharrastuksen avulla.

Herculesin ja ODL:n yhteinen maahanmuuttajien juniorijoukkue on harjoitellut yhdessä jo muutaman viikon ajan. Harjoitukset ovat menneet mukavasti, sillä pojat ovat olleet todella iloisella mielelä  ja porukassa on alkanut kehittyä mukavasti joukkuehenkeä.

– On ollut huikea nähdä, kuinka paljon pojat nauttivat harjoituksista. He pelaavat suuret hymyt kasvoillaan. Heidän välilleen on muodostunut todella hieno yhteys, mitä on ollut mahtava olla todistamassa. Aina kun tulen tänne, unohdan kaiken muun. Näiden nuorten kanssa työskenteleminen on vain niin mahtavaa hommaa, joukkueen valmentaja ja ”Herkun” tähtihyökkääjä Junior Obagbemiro hehkuttaa.

Harjoituksia pidetään kolme kertaa viikossa. Joka kerta paikalla on yli 20 innokasta futaria useista eri sijoitusyksiköistä ympäri Oulua. Projekti on ollut toistaiseksi menestys.

– Onhan tämä mennyt loistavasti. Olen oikeastaan jopa yllättynyt treenien osallistujamääristä. Meille on tullut paljon positiivista palautetta useilta eri ODL:n yksiköiltä. He soittelevat minulle välillä henkilökohtaisesti kertoakseen, kuinka mielissään pojat ovat olleet harjoituksista, Obagbemiro myhäilee.

Hankkeen tärkein tavoite on auttaa nuoria sopeutumaan Ouluun ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Obagbemiro uskoo, että joukkueessa pelaamisen kokemus antaa heille itseluottamusta, josta on hyötyä koko loppuelämän ajan.

– Emme vielä tiedä mihin he tulevat päätymään. Minne he menevätkään, heillä tulee olemaan itseluottamusta tehdä elämistään sellaista, kuin he itse haluavat.

Tällä kertaa Juniorilla oli harjoituksissa apumiehinä kaksi joukkuekaveria Herculesista, Amr Mokhtar ja Jeremiah Dabrowski. Molemmat olivat todella ylpeitä mahdollisuudesta päästä auttamaan projektissa.

– On suuri kunnia olla täällä auttamassa harjoituksissa. Tämä on hieno projekti näille nuorille, sillä he pääsevät tekemään jotain, mitä he rakastavat. Kun tulee vieraaseen maahaan, haluaa tehdä jotain mistä todella pitää. On tärkeää, että nuoret voivat nauttia Suomessa elämisestä, Mokhtar pohtii.

Dabrowski on samoilla linjoilla. Hänen mielestään on hienoa, että JS Hercules tekee aktiivisesti töitä paikallisen yhteisön hyväksi.

– Mielestäni on tärkeää, kun joukkue on noussut sarjatasoa ylemmäs, että teemme tällaisia juttuja. Meitä seurataan nyt enemmän ja voisimme olla roolimalleja myös muille seuroille, Dabrowski maalailee.

Näin suurta projektia on vaikea pyörittää yhden miehen voimin. Obagbemiro toivookin niin paljon apukäsiä kuin on mahdollista.

– Olen sanonut jo aiemminkin, että en pysty tekemään tätä työtä vain yksinään. Tarvitsemme kaiken avun, mitä on tarjolla. Toistaiseksi olemme onneksi saaneet paljon tukea useilta eri tahoilta, Obagbemiro kertoo.

Haluaisitko tukea Hercules Akatemian toimintaa jollain tavalla? Kaikki apu on tarpeen, joten älä epäröi ottaa yhteyttä meihin! Yhteydenotot voi suunnata osoitteeseen toimisto@jshercules.com.