JS Herculesin apuvalmentaja Pekka Haaranen painottaa, että joukkueen pitäisi kyetä aloittamaan ottelu paremmin ja viimeistelemään lukuisista paikoista. Kuva: Tony Thrussell
JS Herculesin apuvalmentaja Pekka Haaranen painottaa, että joukkueen pitäisi kyetä aloittamaan ottelu paremmin ja viimeistelemään lukuisista paikoista. Kuva: Tony Thrussell

Hercules pelasi sarjan kolmannen ottelunsa vieraissa, kun vastaan asettui toinen sarjanousija Lapuan Virkiä.

Kauden alku lapualaisilla oli kahden ensimmäisen ottelun jälkeen katastrofaalinen pistesaldon näyttäessä nollaa 2-11 maalierolla. Hercules oli voittanut edellisessä pelissä AC Kajaanin kotona hienon nousun jälkeen.

Lähtökohdat olivat molemmilla selvät: Virkiä haki avauspisteitä ja Hercules toista voittoa sarjassa.

Hercules sai täyden kokoonpanon otteluun ja ainoat poissaolijat AC Kajaani-pelin avauksesta olivat töiden vuoksi poisjäänyt Juuso Haapala ja sairaana ollut Santeri Ukkola. Heidät avauksessa korvasivat debytoiva Callistus Chukwu ja laitapakin tontille asetettu Simo Myllymäki. Ottelu pelattiin Lapuan Keskuskentän nurmella.

Ottelun alku oli harmillisen tuttu tuloksellisesti. 5. minuutin kohdalla Lapuan ylivoimaisesti vaarallisin pelaaja Foday Conteh laukoi boksin rajalta epäonnistuneen purun komeasti ylänurkkaan vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ottelukello näytti 33. minuuttia, kun Lapuan nuori hyökkääjälupaus Aleksi Pöntinen iski taululle 2-0 liian helposti etukulmasta.

Hercules oli taas antanut vastustajalle kahden maalin etumatkan. Tämä ei kuitenkaan kertonut pelin luonteesta mitään.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana Hercules vyörytti hyökkäyksiä molempien laitojen kautta jatkuvasti. Parhaat paikat luotiin Tommi Siekkiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

Virkiän maalivahti esitti myös muutaman hienon torjunnan torjuen muun muassa Siekkisen lähikudin parista metristä ja puskun yläkulmasta. Toppari Amr Mokhtar kolisutteli tolppaa. Maalipaikat ensimmäisellä puoliajalla menivät noin 4-10 Herculesille, mutta maalisaldo näytti 2-0-tilannetta siirryttäessä puoliajalle.

Toinen puoliaika käynnistyi kuin kotijoukkue varmasti toivoikin. Peli oli erittäin katkonaista ja pallo oli pelissä luultavasti alle kymmenen minuuttia, kun toista jakso oli pelattu jo lähes puolituntia. Tänä aikana kumpikaan joukkue ei ollut oikeastaan saanut kunnollisia maalipaikkoja.

Hercules vaihtoi tänä aikana Ville Karhusen ja Arttu Haapalan kentälle, kun tilaa antoivat Nikko Ruokangas ja Callistus Chukwu.

Haapala ei ehtinyt olla kovin kauaa kentällä olla, kun hän syötti Lapuan kulmapotkun jälkitilanteesta pallon keskiympyrään Siekkiselle. Tommi kirmasi 50 metrin tempokuljetuksen ohittaen kaksi puolustajaa ja viimeistellen tärkeän kavennusmaalin hallitusti ohi Virkiän maalivahdin, 2-1.

Maalin jälkeen Hercules ei kuitenkaan onnistunut saamaan kunnon hurmosta päälle ja parhaimmat paikat syntyivät lähinnä erikoistilanteiden jälkitilanteista, kun pallo jäi hetkeksi pomppimaan vastustajan rangaistusalueelle.

Hercules suoritti 85. minuutin kohdalla viimeisen vaihtonsa tuoden Jarno Tenkulan vasemmalla uurastaneen Sami Karjalaisen tilalle.

Virallisen otteluajan loppuessa Hercules sai enemmän painetta Virkiän päätyyn.

Lopulta puolustus murtui lisäajalla kulman jälkitilanteesta. Keskikentän pohjalla pelannut Jerome Ogbuefi sai purkupallon haltuun rangaistusalueen ulkopuolella. Lapualaiset odottivat laukausta, mutta juonikas syöttö löysikin yksin unohdetun Siekkisen boksin oikealta reunalta. Tommi ei erehtynyt vaan iski pallon toisen kerran maaliin! Ottelua pelattiin vielä minuutti maalin jälkeen, mutta lisämaaleja ei nähty.

Joukkueella jäi pelistä sekavanlaiset fiilikset. Tasapeli oli pettymys, mutta toisaalta kahden maalin takaa tasoihin nouseminen osoitti hienoa taistelutahtoa joukkueelta.

Herkuilla oli mahdollisuus ensimmäisellä jaksolla viimeistellä tukku maaleja, mutta kuten Amokachi pelin jälkeen osuvasti totesi, että ”pallo on maalissa vasta, kun se on maalissa”. Toivottavasti ensi lauantaina maalipaikoissa nähdään tarvittavaa kylmäpäisyyttä, kun Hercules matkustaa FC Santa Clausin vieraaksi Rovaniemelle.

Teksti: Toimitus