Helmikuussa maailman vanhin ja yksi suurimmista uutistoimistoista AFP (Agence France-Presse, perustettu 1835) vieraili Oulussa Herculeksen vieraana. Jutun aiheena oli tietenkin isäntien uutukainen päävalmentaja Daniel Amokachi. Nyt maaliskuun ensimmäisenä päivänä juttu on julkaistu kolmella kielellä ja uutinen leviää maailmalla kulovalkean tavoin.

Jutussa johtavana näkökulmana on afrikkalaisten ja laajemmaltikin tummaihoisten valmentajien vaikeudet päästä johtaviin valmennustehtäviin Euroopassa. Artikkelissa väläytetään myös NFL:stä tutun “Rooney Rule”:n soveltamista eurooppalaiseen jalkapalloon. Vuonna 2003 NFL:ssä otetun säännön mukaan joukkueiden tulee haastatella myös vähemmistökansallisuuksien edustajia päävalmentajaa valitessa. Englannissakin laajalti viime aikoina keskusteltu sääntö ei ole kuitenkaan saanut tuulta siipiensä alle Euroopassa.

AFP:n julkaisema video on katsottavissa yllä ja artikkeleita on luettavissa mm. seuraavista linkeistä

Yahoo Sports (Ranska)

Daily Mail (Englanti)

Slate.fr (Ranska)

The Himalayan News (Nepal)

Laverdad.es (Espanja)

El Economista (Espanja)

Le Progres (Ranska)

L’Orient Le Jour (Ranska)

Kansainvälinen hulabaloo sen kuin jatkuu Herculeksen ja Amokachin osalta. Tänään keskiviikkona 2.3. ja torstaina 3.3. “Champions League Weekly” -makasiiniohjelman kuvausryhmä tekee juttua Mestarien liigan ensimmäisen maalin tekijästä ja hänen nykyisestä seurastaan…