AS Moon – JS Hercules 3-4 (2-1)

Tutut kilpakumppanit kohtasivat sarjan ensimmäisessä keskinäisessä ottelussaan Raahen Koivuluodon kentällä. Pekka Poutaa ei näkynyt vaan ottelu pelattiin läpi viileässä kevät sateessa ensimmäisellä jaksolla vielä varsin tuntuvan tuulen säestämänä. Sää veikin aimo annoksen taikaa pois molempien pelistä ja AS Moonin lanseeraamaa ”seksisambaa” ei juuri kentällä nähty.

Ottelun alussa Herculeksen Peltola sai hyvän maalipaikan, mutta ”väärällä” jalalla yli ja ketsuppipullo pysyi kiinni. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut silti odottaa kauaa, kun Moonin Knuutinen pelataan Herkun keskialueen pallonmenetyksen jälkeen hyvällä syötöllä läpiajoon ja maalintekoon. Herkut tulivat puolentunnin kohdalla tasoihin ihmeellisen tilanteen jälkeen, jossa raahelaisten maalivahdin ja puolustuksen kommunikaatio pettää ensin ja lopulta maalivahti potkaisee puruksi tarkoitetun pallon omiin (Sayedin maali kuulemma oikeasti ”I swear it touched me”, mutta pöytäkirjaan omaksi maaliksi).

Saipa Herculeskin myös oman maalin pöytäkirjaan, kun tapahtui deja vu Kajaanista. ”Ruspa” Minjushin ehti vastaan tullessaan ensimmäisenä palloon, mutta potkaisi epäonnekkaasti oman topparin kautta pallon lopulta tolpan kautta maaliin. Tauolle siirryttiin siis kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toiselle jaksolle tuuli ehti mukavasti rauhoittua ja Herkut eivät päässeetkään pelaamaan voimakkaaseen myötätuuleen, kuten Moon ensimmäisellä jaksolla, mutta tämä ei antiikin sankareita haitannut. Toista jaksoa oli ehditty pelata viisi minuuttia, kun Hercules sai kulman. Sayed antoi kulman, joka jäi pilkun kohdalle pomppimaan, kunnes Perätalo otti ensimmäisen kosketuksen pakkien ohi ja tälläsi läheltä pallon maaliin. 2-2. Tunnin kohdalla Jussi Leppilahti joutui jättämään kentän topparin tontiltaan noidannuolen tapaisen vaivan takia.

Kellossa oli 75min, kun Knuutinen pääsi vastakkain Ruspan kanssa jälleen ja hallittu sijoitus takakulmaan takasi isännille 3-2 johtoaseman. Maalien välissä toimitus muistelee Ruspan torjuneen myös yhden Knuutisen puolittaisen läpiajon. 79min ja Timo ”apina selässä” Peltola saa koettaa kauden ensimmäistä tällä kertaa 5m päästä. Lopputuloksena laukaus suoraan maalivahtia kohti, josta Siekkinen laittaa reboundin sisään ja ottelun tasoihin. Toimitus muistelee Peltolalla olleen mahdollisesti muitakin maalipaikkoja ottelussa. Vaihdosta tullut kaima-Rautio missasi myös yhden hyvän paikan, kun Moonin maalivahti torjui hyvin lähietäisyydeltä tulleen puskun.

Tasoihin ei kuitenkaan jääty vaan Herkut puristivat vielä ajassa 88min ohitse. Tapion ihanasta ulkosyrjäsyötöstä Siekkinen läpiajoon ja taisi Tommi hassutella maalivahdin pökistä pallon vielä verkon perukoille – on se semmoinen jäämies. Lisäajalla paras paikka aukeni Sayedille, jonka laukauksen Moonin maalivahti torjui kuitenkin hienosti. Näin kotimatkalle Herkut saivat vietäväksi 3 pistettä ja makean 3-4 voiton.