Sunnuntai-illan huumaa oli tarjolla Oulun Urheilutalolla, kun futsalin 2. divisioonaa pelaava Herkkujen naisjoukkue sai vastaansa liigaseura FTK:n Kemistä. Hercules oli panostanut ottelutapahtumaan karaokeisäntä-Pesolan toimiessa kuuluttajana ja kahviossakin oli herkkuja (heh heh) tarjolla.

Selvä ennakkosuosikki ottelussa oli FTK. Kemiläiset voittivat nimittäin 2012 kaudella naisten futsal liigan. Tulokselliset odotukset eivät olleet suuret, mutta Herkuttaret tarjosivat liigaseuralle lopulta tiukan vastuksen!

Joukkueiden kokoonpanoissa silmäänpistävää oli melkoinen ero pelaajamäärissä. Herkuttaret lähtivät otteluun kolmen ketjun voimin, kun FTK:lla oli vain 7 kenttäpelaajaa maalivahtien lisäksi. Kauaa ei ottelua tarvittu pelata, kun FTK:n kokoonpanosta pari pelaajaa hyppäsi silmiin taitojensa osalta. Pikainen googlaus osoitti vastustajilta löytyvän parin kauden takaisen vuoden naisfutsalpelaaja Tiia Juntikan, sekä nuorten maajoukkueista tutun Emma Heikkilän.

Ottelu lähti alusta asti käyntiin FTK:n pallonhallinnalla. Herkut puolustivat tiukasti ja loivat paikkansa yleensä vastustajan epäonnistuneen pelinavauksen seurauksena. Taktiikka tuotti tulosta ja Sanna Tikkanen siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon ottelun alkupuolella. Vastustaja kuittasi kuitenkin nopeasti tasoihin.

Läpi ottelun Herkuttarien merkittävin tukipilari löytyi tolppien välistä Heidi ”Heka” Heikkisen torjuessa luultavasti parikymmentä kertaa ottelun aikana. Toinen tärkeä pelaaja FTK:n maalihanojen tukkoon laittamiselle oli vastustajan Juntikkaa vastaan pelannut Linda Niemelä, joka katkoi monta tärkeää palloa. Tikkanen viimeisteli vielä toisen maalin ennen taukosummeria. Herkut siirtyivät näin hieman yllättäen 2-1 johtoasemassa tauolle.

Toinen jakso alkoi murheellisesti vieraiden tasoittaessa pelin minuutin jälkeen. Mitä pidemmälle jakso kului, sitä vaikeammaksi ottelu kävi Herkuille. Hekan torjunnat pitivät joukkueen pelissä mukana, mutta vastustajan päätyyn ei enää saatu luotua ensimmäisen jakson tapaan tilanteita.

FTK siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon kulmasta Herkkujen nukahtaessa hetkellisesti. Hieman myöhemmin Juntikka viimeisteli hattutemppunsa 2-4 tilanteessa. Ottelu sai vielä kuitenkin uutta tärinää, kun Annukka Jurva kavensi hienon sommitelman päätteeksi tilanteeksi 3-4.

Kiriä ei kuitenkaan tämän enempää saatu käyntiin ja FTK viimeisteli vielä loppulukemiksi 3-5. Läpi ottelun vaarallisesti tilanteita rakennellut Emma Heikkilä valittiin vieraiden parhaana ja Herkuttarilta oikeutetusti maalivahti Heikkinen. Yleisöäkin paikanpäälle oli saapunut 50 maksavaa katsojaa, sekä tusina Herculeksen jäseniä.