JSH – HauPa 18.6. 1-2

 

Js Hercules pelasi naisten kolmosen toisen kierroksen ensimmäisen ottelunsa HauPaa vastaan juhannusta edeltävänä keskiviikkona 18.6. Heinäpään tekonurmella. Sää oli kolea ja kova tuuli vaikeutti jonkin verran pelaamista. Hercules sai valita aluksi myötätuulen hyökkäyssuuntaan.

Ensimmäinen puoliaika oli enemmän Herculeksen hallintaa. 1­-0 avausmaali syntyi jo, kun peliä oli pelattu vasta viitisen minuuttia. Paula syötti oikealta laidalta ja pienen maalinedushässäkän jälkeen Sanna Tikkanen sohaisi pallon maalivahdin kautta maaliin.

Noin puolen tunnin kohdalla Hercules sai useamman kulman, mutta niistä ei syntynyt maaleja. Yksi Outin antamista kulmista tosin painui tuulen avustuksella suoraan maaliin, mutta tuomarit eivät tätä nähneet eikä maalia merkitty. Peli pelattiin tuomaripulan takia kahdella erotuomarilla.

Toinen puoliaika alkoi melko hyvin Herculekselta. Tilanteita syntyi molempiin päihin. Noin 5 min puoliajan alusta Sanna T. veti kovan kudin kohti maalia, mutta pallo päätyi maalivahdin syliin. Noin 55 min kohdalla vastustaja veti keskeltä vasempaan alakulmaan ja tasoitti 1-1. Pelaaja jäi täysin vapaaksi, koska Herculekselta puuttui tilanteessa puhe eikä se onnistunut sopimaan pelaajan ottamisesta.

HauPan hyökkäyksiä ja linjan puhkaisuyrityksiä tuli varsinkin vastustajan taitavan vasemman laidan ja keskihyökkääjän kautta, jotka erottuivatkin vastustajan parhaina pelaajina. Myös oikea laita oli vapaana ja pääsi vetämään.

68. minuutilla HauPa sai vaparin. Tuloksena oli maali, HauPa siirtyi 1-2 -johtoon.

Tämä jälkeen Hercules sai aikaa hyvää painetta. 70. minuutilla Nadu painoi läpi kolmesta vastustajasta hyökkäyspäässä, mutta viime hetkellä vastustaja purki pallon. 75 minuutilla Hercules sai vapaapotkun, jonka Outi veti. Myös puolustuspäässä onnistuttiin pitämään linja hyvin Lindan johdolla. Muutamia paitsioita vihellettiin. Tämä ei kuitenkaan tuonut lisää maaleja ja Herkun piti tunnustaa, että ei tällä kertaa ansainnut voittoa.

Yleisesti Herculeksen pelin ongelmana olivat hätäiset syötöt eli ei maltettu rakentaa peliä ja toisaalta pelaajien väliset etäisyydet jäivät usein liian pitkiksi, mikä vaikeutti syöttöjen perille menoa. Oman pelin tökkiminen näkyi jonkin verran turhautumisena. Seuraavaan peliin siis rennommalla ja iloisemmalla mielellä! Ehkä myös joukkueessa vielä hieman kokeiluasteella oleva 4-3-3-pelitapa sotki pakkaa, kun laitalinkeistä ei ollut totuttua tukea puolustukselle.

Hercules on tällä hetkellä neljäntenä sarjassa, AWS:n kanssa yhden pelin muita vähemmän pelanneena.

 

Raportin kirjoitti, Heini