Herkku-Papat löi OuTan sarja-avauksessa 2014
Herkku-Papat löi OuTan sarja-avauksessa 2014

Myös Herkku-Papat avasivat Viitosen kautensa voitolla miesten ja naisten edustusjoukkueiden esimerkkiä seuraten kaatamalla uudistuneen ja uudestisyntyneen Oulun Tarmon 3-1. Norssin keväisellä tekonurmella pelattu ottelu alkoi Tarmon komennossa ja ottelun ensimmäisen maalin tekikin Tarmo. 36. minuutin kohdalla pallo pelattiin Pappojen boksiin, jossa Tarmon Väinö Mellenius onnistui tarjoilemaan pelivälineen maalivahti Antti Pesolan estelyistä huolimatta Janne Mäntynenälle, jolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin. Tauolle mentiin Tarmon 0-1 johdossa.

Tauolla valmennusjohto painotti terävyyttä, keskittymistä ja tilanteiden loppuun pelaamisen tärkeyttä, koska keväinen ottelu oli arviolta puolelle porukasta ensimmäinen kosketus isoon kenttään futsalkauden jälkeen. Kontrolli alkoikin hetki hetkeltä kääntyä Papoille ja lopulta Tarmon rike 30 metrissä omalta maalilta johti Pappalauman tasoitukseen. Antti Railon oivaltava lyhyt levitys vasempaan laitaan Arto Oikariselle avasi paikan tasoitukselle. Assen messimäinen ajo sisälle boksiin avasi pilkun kohdalle sopivan raon, johon annetun syötön kapteeni Petri Anderson pisti suuren maailman tyyliin kovana maalin kattoon.

Peli jatkui tasatilanteessa aaltoille päästäpäähän, mutta kummallekaan ei auennut tuhannan taalan paikkoja. Tarmo hätyytteli useasti Pappapuolustusta, mutta pallot saatiin siivottua väljemmille vesille, eikä Tarmon kulmapotkut tuottaneet tulosta. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa ottelun 85.minuutille saakka, kun Tarmon boksissa olleen mylläkän päätti jälleen Pete, tällä kertaa Mika Tiaisen puskusta taaksepäin. Pete antoi pallon pompata kerran, jonka jälkeen oikea lapiskas puhui tylyä kieltään pallon kaartaessa ylänurkkaan. 2-1 papoille. Viimeinen maali oli pelkkää kosmetiikkaa, mutta hieno suoritus maalitykki Asselta. Tommi Päkkilä pelasi pallon Asselle Tarmon pilkun tuntumaan, josta kaiken kokeneen pelimiehen oli helppo työ kääntyä, maltaa mielensä Tarmon pakkien pelatessa itsensä pihalle, ja sitten täräyttää pallo etualakulmaan tarkalla laukauksella. Herkku-Papat purjehti näin ollen kauden avausvoittoon lukemin 3-1.

Pappojen seuraava ottelu IVFC:tä vastaan jouduttiin siirtämään myöhemmin ilmoitettuun ajankohtaan, joten Pappojen seuraava ottelu on tällä hetkellä 20.5. ja vastaan asettuu sarjan ennakkopovauksissa nousijaksi kaavailtu AC Takinkääntäjät.

Ottelun tilastot