18.8.2013 Arctic Women Soccer – JS Hercules 1-6

18.8 Hercules matkusti Rolloon haastamaan AWS:n pohjanakkalaumaa. Matkaan saatiin 8 kenttäpelaajaa ja Heka maaliin joten ainakin lukumääräisesti oltiin alivoimaisia. Jo matkalla muistelin saarenkylän kentän olevan iso, mutta perillä selvisi että futiskenttä olikin lentokenttä jolle oli piirretty futisrajat, ts olympiaradan sisään tehty niin iso kenttä kuin mahdollista -hyppypaikatkin radan ulkopuolella prkl! Jussin kanssa koitettiin sitten suoralla naamalla sanoa tytöille että ”pidetään kenttä tiiviinä..”. AWS oli saanut (onneksi) runsaan pelaajaringin liikkeelle, kentällä puhalsi melkoinen sivutuuli ja sää oli aurinkoinen.

Herkun taktinen ryhmitys oli sovellettu timantti, päistään terävä kun pohjana maalilla oli Heka ja piikkinä Nadu. Keskeltä timantti oli hieman epäsymmetrinen kun linjassa oli Niinan, Outsan ja Annukan kolmikko , ja keskikentällä Anun, Soilan, Satun ja Juuson nelikko. Kupletin juoni oli pelata laiskan näköistä ja oloista potkupalloa tappaen aikaa ja ohjaillen peliä laitoihin, koko kentän puolustamiseen ei ollut mitään mahdollisuutta. Vastaiskuihin piti kuitenkin lähteä terävästi ja ne piti päättää nopeasti laukauksiin koska kahden vajaalla ei barcelonakaan kummoista painetta vastustajan boksiin luo.

1 Jakso:

4min Mitään ei ole tapahtunut, menee siis just niin kuin toivottiin. Meidän pelaajat ihmettelevät palloa, joka on kuulemma outo. Tarkkaavaiset valmentajat huomaavat että pallossa on tähtikuvionti, siis törkeää tuoda kentälle tähtiä tällä tasolla – vähemmästäkin menee sekaisin!

7min pelin ensimmäinen paikka, ja Herculle! Nadu laukoo vasurilla suoraan moken syliin.

9min AWS aktivoituu hetkeksi ja järjestää paineen Herkun boksiin, flipperin jälkeen Outsa purkaa.

12min Satu ravaa vasenta laitaa ja keskittää, boksissa Nadu mokkea ja kolmea pakkia vastaan. Pallo leijuu mokelle ja pakit pysähtyvät, Nadu jatkaa juoksua ja siivoaa sivutuulessa haparoineen molarin pudottaman pelivälineen maaliin 0-1! Vastustajan maalivahti oli C-juniori, joten ehkä pukkas pientä jännäkakkia.

15min AWS keskitysvapari, jälleen Outsa purkaa!

16min Satu murtautuu keskeltä ja laukoo kaukaa 25 metristä, mokke torjuu.

19min AWS lähettää laidalta krossin boksiin, Niina kerkeää ensiksi palloon, mutta jäätyy sitten eikä saa purettua, vastustaja tuikkaa pallon takatolpalle jossa vapaa pelaaja ja peli on 1-1.

21min Anu ja Nadu pelaavat seinäkuvion ja Anu laukoo mutta tuloksetta.

22min Satu antaa jälleen vaarallisen keskityksen, oikealta tällä kertaa.

24min Juuso ja Nadu jallittavat kahdestaan vastustajaa, Nadun kaukolaukaus ohi.

29min Satu kuskaa laidalta 50 metriä ja laukoo alakulmaan 1-2!

34min Satu kuskaa jälleen, pallo karkaa mutta ”JuhaHuuskomaisen” flipperin jälkeen Satu onkin yksin läpi ja peli 1-3 !!

35min Valmentajat päättävät ottaa Anun vaihtoon ettei meno käy liian ylivoimaiseksi, jatketaan 3 vajaalla. Tulosveto on kiinni? Ei, vaan Anulla on kylkivamma eikä hengitys meinaa kulkea.

 

44min Satu/Nadu usean syötön kuvio ja nadun pommi on viedä C-junnu moken maalin perukoille! Huom lapin lisä!

Tauolla ei ihmeempää, vastustaja ei hyödynnä ylivoimaansa eikä kentän kokoa ollenkaan joten hyvältä näyttää. Ainoa tumma pilvi aurinkoisessa säässä on Anun vamma, neljän vajaalla nimittäin vajaalle joutunut joukkue tuomitaan luovutustappioon. Ei siis varaa kortteihin (mutta Sasahan ei olekaan matkassa!) tai loukkaantumisiin. Yllättäen peli oli jopa meidän hallintaa, varsinkin maalipaikat oli todella vankasti meidän hyväksi. Ohjeena tokalle jaksolle yksinkertaisesti ”more of the same”.

2. Jakso: (Anu on palannut kentälle)

48min Nadu-Satu-Juuso kuvio vasemmalta, Satun hätäinen laukaus.

49min Outsa katkoo pitkän juoksupallon.

51min Nadu-Juuso-Satu kolmikolta jälleen hyvä hyökkäys.

52min ei meillä lasketa mutta Soila puskee jo toisen kerran samassa matsissa!

54min Nadu laukoo boksin rajalta, mokke venyy yllättävän hyvin alakulmaan.

55min Vihun pitkä krossi boksiin, Niina taas ekana pallossa ja nyt purkukin lähtee heti 🙂

57min AWS puhkaisee Herkun linjan ensimmäistä kertaa pelissä, ei tulosta kuitenkaan.

58min Nadu/Anu kikkailut vasemmalta ja Nadun toinen maali, 1-4 on totta!

60min Annukka heittää sr, Juuso, Satumainen kuskaus joka jälleen päättyy flipperin jälkeen maaliin, 1-5!

67min AWS puhkoo jälleen linjan, Outsa katkoo ja Annukka purkaa.

69min Väsy painaa mutta paitsioansa pysäyttää vastustajan hyökkäyksen.

72min Nadu keskittää Juusolle joka vartti sitten olis saanut pallon kiinni ja tehnyt maalin mutta nyt jää pari askelta uupumaan.

75min Älä lähre shinne! Nadu pistää pakilta länget ja syöttää Sadun läpi, veto harmillisesti ohi.

78min Soila puskee jälleen, oman y-akselin suuntaan karanneen kosketuksen jälkeen mutta kai se silti lasketaan?!

80min Satu jaksaa vielä ja ”kahlaa” vastustajan ryhmityksen läpi, veto vasemmalta ohi.

81min jälleen paitsioansa toimii, hyvä linja!

83min ihmeiden aika ei ole ohi, kolmen pääkosketuksen nainen syöttää…wait for it…ei ulkosyrjällä vaan vasurilla. Näytti vielä siltä että syöttö olis mennyt omille jos Juusolla ei juuri kesken juoksun olis pohje krampannut 🙂

86min vastustaja yrittää vielä rakentaa mutta teräsnainen Anu katkoo yllättävän pirteällä liikkeellä ja syöttää Nadun ”läpi”, kolmen harhautetun pelaajan jälkeen Nadu uittaa vielä takanurkkaan loppulukemat 1-6!

Alivoimalla 1-6, Jee!!! Vastustaja pelasi meidän pussiin ja oli kiva lähteä kotia kohti edellisessä AWS-matsissa kärsitty rökäletappio kuitattuna.

Raportin kirjoitti Ave