31.7.13 JSH – LAFK  2-2

Kohtasimme sarjakärki Lafkin Heinäpään tekonurmella keskiviikkona 31.7. Lähdimme peliin uudella hyökkäävämmällä taktiikalla.

Saimme heti alkuun shokkihoitoa, sillä vastustaja teki maalin jo kolmannella minuutilla. Pallo jäi pomppimaan maalin edustalle, josta se toimitettiin meidän maaliimme.

Maali ei näyttänyt tuovan meille minkäänlaista herätystä vastustajan hallitessa peliä ensimmäiset kymmenen minuuttia. Parin vaihdon ja muutaman taktisen muutoksen jälkeen saimme pelimme uudelle raiteelle. Hallitsimme peliä suvereenisti; olisimme voineet siirtyä monenkin maalin johtoon, jos hyvät paikat oltaisiin saatu muutettua maaleiksi. Muun muassa Annukalla oli loistava tilaisuus tasoitukseen Sasan esityön jälkeen. Muutama minuutti tämän jälkeen Juuso teki 1-1 tasoituksen Heinin antamasta kulmasta. Peli pysyi hallinnassamme lähes koko puoliajan lukuunottamatta huolimattomasta syötöstä melkein aiheutunutta maalia (jonka Heka tietysti pelasti). Tauolle kuitenkin mentiin tilanteessa 1-1.

Kaikkien mielestä uusi taktiikka oli hyvästä. Jussi kehui joukkuetta itseluottamuksesta ja uskalluksesta pelata palloa ja pitää sitä itsellä. Hyökkäsimme koko joukkueella ja pelasimme parasta pallollista peliä ikinä. Puoliajalla koko porukalla oli todella hyvä fiilis ja lähdimme toiselle puoliajalle naureskellen.

Toisella puoliajalla vastustaja sai muutaman läpiajon, jotka Heka kuitenkin pelasti. Painostimme peliä, vaikka liike alkoikin 17. minuutin liepeillä hyytyä. Vastustajakin alkoi päästä peliin mukaan ja peli oli melko tasaista vääntöä. 34. minuutilla vastustajalle vihellettiin käsivirhe meille hyvältä paikalta. Outsa veti matalan vaparin maaliin ja pääsimme 2-1 johtoon. Harmittavasti vastustaja sai toiseksi viimeisellä minuutilla tehtyä 2-2 tasoitusmaalin.

Yhteenvetona taktiikka siis toimi hyvin ja peli oli parasta katseltavaa tällä kaudella. Olisimme ansainneet pelistä 3 pistettä, mutta pakko tyytyä yhteen.

JSH: Nadu, Juuso, Sipe, Sasa, Anu, Soila, Niina, Sanna, Outsa, Heini, Heka, Tiina, Satu, Annukka, Emu

Raportti: Niina