Futsalkauden avaus Nallisportissa sujui ihan hyvissä, vaikkakin välillä hiukan sekaisissa merkeissä. Hercuttaret sai paikalle mukavasti pelaajia (10+5 vai miten se meni), joten vaihtopenkille pääsi aina tarvittaessa huilimaan. Ensimmäinen peli heti aamuyhdeksältä LaFK:a vastaan oli melkoista sekamelskaa eikä syöttöpeli oikein kulkenut, vaan palloa yritettiin väkisin kuljettaa kohti vastustajan maalia. Hercuttaret saivat siitä huolimatta peliin hyvän alun, kun heti pelin alkuun Maisa Katisko tuikkasi pallon pienestä kulmasta maaliin pienen painostuksen jälkeen. Vähän tämän jälkeen Sande Kaarela teki Hercuttarien toisen maalin.

Hyvän alun jälkeen Hercuttarien peli notkahti, ja vastustaja pääsi tasoittamaan pelin 2-2 tilanteeseen. Vastustajaa tosin auttoi paljon Hercuttarien turha hötkyily ja helpohkot virheet. Toisella puoliajalla maalivahtina pelannut vanha ketku Sipe Junes heitti pallon komeassa kaaressa kentän keskelle Soila Lauriolle, joka pelasi pallon Heini Rosqvistille. Heini laittoi loistavalla syötöllä pallon takaisin Soilalle, joka pääsi puolittain karkuun ja onnistui pistämään pallon ohi vastustajan maalivahdin (oho! vahinkoja sattuu ;-). Koko pelin pirteästi pelannut Maisa onnistui vielä toiseen kertaan maalinteossa pelin loppupuolella.

Vastustaja pääsi vielä ihan pelin lopussa kaventamaan tilanteeksi 3-4, mutta onneksi nämä numerot jäivät pelin lopputulokseksi. Vastustajan tason huomioon ottaen peli olisi voinut päättyä suurinumeroisemmin, jos Hercuttaret olisivat malttaneet pitää pallon paremmin hallussa. Peli oli kuitenkin kohtalaisen hyvä siihen nähden, että pelannut kokoonpano ei ole kertaakaan treenannut yhdessä.

Pitkän tauon jälkeen illalla olikin sitten kaksi peliä peräjälkeen. Päivän toisessa pelissä vastassa oli ToJK, joka oli huomattavasti kovempi vastustaja kuin aamulla. Peli kulki päädystä päätyyn vauhdikkaammin kuin aikaisempi peli, vastustajan kuitenkin pääasiassa hallitessa palloa. Hercuttarilla olikin välillä hankaluuksia saada palloa vastustajalta pois, heidän siirrellessä palloa taitavammin ja nopeammin. Vastustaja pääsikin tekemään ensimmäisen maalin hienolla vedolla Hercuttarien unohtaessa pelaajan vapaaksi lähelle maalia. Kapteeni Outi Pekkala päätti kuitenkin näyttää joukkueelleen pelaamisen mallia, ja täräytti pian tasoituksen vapaapotkusta. Vapaapotkua edelsi Outsan vahva nousu vastustajan maalia kohti, jolloin vastustajan puolustus joutui rikkomaan lähellä omaa maalia.

Omien pelaajien höntyilyjen takia vastustaja pääsi kahden maalin johtoasemaan Hercuttarien jatkuvasti unohtaessa maalin lähistölle vastustajan pelaajan vapaaksi. Jälleen kerran Outsa otti ohjat käsiin ja kavensi tilanteeksi 3-2 hienon nousun jälkeen. Pelin loppupuolella Satu Farin tasoitti vielä pelin maalinedushässäkän jälkeen. Vaikka Hercuttaret taistelivat hyvin nopeaa ja taitavaa vastustajaa vastaan, se ei ihan riittänyt, vaan puoli minuuttia ennen pelin loppua vastustaja pääsi tekemään maalin. Aikalisän jälkeen Hercuttaret yrittivät vielä kaikkensa vaihtamalla maalivahdin viidenteen kenttäpelaajaan. Hyvästä taistelusta huolimatta peli päättyi 4-3 tappioon. Numerot olisivat voineet olla paljon rumemmat ilman maalivahti Sonja Laurilan rohkeita vastaantuloja, sekä puolustuksessa uurastaneiden Outsan, Inkku Loukusan ja Sanna Hujasen pelastuksia hyökkääjien viilettäessä liian ylhäällä. Myös joukkueen tuorein kasvo Marika Pyrrö väläytteli hetkittäin erittäin varmoja otteita ja vielä suhteellisen tuore Anu jr. näytti kehittyneensä pallon hallinnassa.

Päivän viimeinen peli oli KemPa:a vastaan. Nuori vastustajajoukkue oli heti alusta asti alakynnessä Hercuttarien pyörittäessä peliä. Viimeisessä pelissä syöttöpeli alkoi jo sujua ja palloa saatiin pidettyä paremmin hallussa. Liikettä tosin olisi voinut olla vieläkin enemmän, sillä varsinkin toisella jaksolla vastustajan passiivisuuden annettiin hidastaa omaakin peliä.

Pelin alkupuolella Soila sai katkaistua vastustajan syötön hyökkäysalueella, ja pääsi vapaasti laittamaan pallon nätisti ularilla vastustajan maaliin. Muutenkin Soilan otteet pallon kanssa ja pelirohkeus ovat nousseet uudelle tasolle verrattuna viime kevääseen. Myös Sande ja Satu onnistuivat tekemään päivän toiset osumansa vastustajan verkkoon. Outsa oli iskussa myös viimeisessä pelissä tehden kaksi maalia: Outsa raivasi tiensä maalinedustalle ja tykitti pallon maalin. Päivän komeimmasta maalista vastasi kuitenkin Sanna, joka täräytti kovan vedon melkein puolesta kentästä aivan maalin yläkulmaan. Hienoa Sanna! Näitä lisää!

Lisää maaleja ja voittoja!