Useamman viikon radiohiljaisuus päättyy nyt JS Herculeksen sivustolla proosantuottajan kesälomien loppumiseen. Viimeisen uutisoidun tapahtuman jälkeen on pelattu 3 edustuksen peliä (KajHa, OPS-j ja AS Moon) sekä yksi naisten ottelu (FC Wimma II).

Ensin mulkaisu miesten edustuksen kuulumisiin. KajHaa vastaan pelattu peli 23.7. ei Herculeksen puolelta anna suuremmalti aihetta sen tarkempaan tapahtumien kulun muisteluun. Kesälomien vuoksi edustuksen rivit rakoilivat tuntuvasti ja tämä näkyi myös kentällä. KajHa oli kaikessa edellä ja helteisessä säässä pelattu ottelu päättyi murskatappioon 1-10 (1-3). Toisella puoliajalla varsinkin kaikki tuntui onnistuvan KajHalta kuin vettä valaen ja Herkulta taas ei mikään onnistunut. Herculeksen ainokaisen maalin ottelussa teki Tommi "GC" Päkkilä.

Elokuun alkuun (2.8.) pelattiin paikallisderby OPS-junioreita vastaan. Ennakkoon uumoiltiin tiukkaa taistoa pisteistä, mutta OPS-j:n hyvä alku vei suurimman kiiman pelistä. 26 minuutin jälkeen ottelu oli OPS-j:lle jo 3-0, eikä Herkku saanut enää kurottua etumatkaa umpeen. Peli päättyi lukemiin 4-1 Pekka Haarasen onnistuessa ainoana Herculeksen maalintekijänä. Ottelun myötä Hercules valahti jo putoamisviivan alapuolelle toiseksi viimeiseksi. Samalla tappioputki kasvoi jo 4 ottelun mittaiseksi.

Lauantaina 6.8. pelattu jumbofinaali JS Hercules – AS Moon oli molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. Voitolla JS Hercules pääsisi ainakin hetkeksi pois putoamiskurimuksesta ja tappio taas tietäisi yhä tiukentuvaa putoamistaistelua. AS Moon aloitti pelin terävämmin ja oli pariin kertaan päästä johtoasemaan. Kerran pallo jo verkon perukoille saatiinkin, mutta avustavan liputus pelasti Herculeksen takaiskulta. Vähitellen Herkku sai otetta pelistä ja pelin hallinta siirtyi puoliskon lopulla kotijoukkueelle. Tauolle mentiin kuitenkin sopuisasti 0-0 tilanteessa. Toisella puoliskolla Tommi Päkkilä teki ratkaisevat maalit: Puhdas hattutemppu vei Hercun nopeaan tahtiin 3-0 johtoon, eikä Moon enää tästä suosta noussut. Ville Vesanen passitti gorillansa selästään ja teki loppulukemiksi 4-0.  Nathaniel Amos kunnostautui pelissä maalipaikkojen tarjoilijana. Herculeksen puolustuslinja esitti pelissä ryhtiliikkeen pitämällä vierailijat nollilla. Voitto oli tärkeä Herculekselle ja antaa rutkasti buustia tuleviin kamppailuihin.

JS Herculeksen naiset varmistivat lauantaina 6.8. naisten 3. divisioonan voiton. Puhdas saldo sai jatkoa 4-0 voitolla FC Wimma II -joukkueesta. Yhden vajaalla pelannut FC Wimma saa kiittää Herkuttarien huonoa viimeistelyä ja maalivahtinsa hyviä torjuntoja lukemien siedettävinä pitämisestä. Maalipuiden väliin osuivat Satu Farin, Soila Laurio, Maisa Katisko ja Paula Salo. Puolustuslinja toimi jälleen hyvin Iida-Maria Loukusan ja Sanna Hujasen komennossa. Naisten sarja jatkuu jo keskiviikkona 10.8. vierasottelulla ToJK:ta vastaan Torniossa.

Herkku-Papat ovat viettäneet hiljaiseloa heinäkuun lopun kesämökeillään. Kausi jatkuu papoilla 7.8. Kuusamossa paikallista Pallo-Karhuja vastaan.