JS Hercules pelasi kevätkierroksen viimeisen ottelunsa paikallista FC OPA:a vastaan. Ottelu päättyi kotijoukkueen OPA:n voittoon lukemin 6-2 (5-1).

Ottelu alkoi Herculeksen osalta räväkästi ja paremmalla onnella / kylmäpäisemmällä viimeistelyllä ottelu olisi hyvinkin voinut olla 0-2 vieraille. Ville Tuovinen kokeili pystypuun lujuutta hienolla laukauksella oman nousun päätteeksi. Heti perään Nathaniel Amosin olisi pitänyt tehdä maali, mutta avotilanne kuivui kokoon hienoiseen viivyttelyyn. Herkun alkurynnistyksen jälkeen ote kääntyi kotijoukkueelle, joka vyöryi hyökkäys toisensa perään kohti Herkun maalia. Vitaolle annettiin keskikentällä aivan liian paljon aikaa ja tilaa jakaa herkullisia pystäreitä linjan taakse. Lisäksi erikoistilanteissa pallo tuntui aina pomppivan sinipaitaisille mustapaitaisten seuratessa vierestä. Näin tilanne olikin pian 4-0. Paul Nwachuwku pääsi kaventamaan taukotilanteeksi 5-1.

Toisella puoliskolla peli oli jo vierailijoiden osalta huomattavasti parempaa. FC OPA:lla oli varmaan jo suurin malinälkä tyydytetty, mutta joka tapauksessa toinen jakso oli selkeästi Herculeksen hallintaa. OPA:n pelinrakentelu tyrehtyi ja palloa nakattiin pitkänä ja useimmiten ilman osoitetta kohti Herkun päätyä. Herkun keskikenttä rakenteli Pekka Haarasen ja Tommi Päkkilän tahdittamina hyviä hyökkäyksiä. Peksi ryhtyi myös ahkerammin kokeilemaan lapikkaittensa tehoa ja tulihan se maalikin sieltä 16 rajan ulkopuolelta lähteneellä kudilla. Ainoa kauneusvirhe toisella puoliskolla tuli jälleen erikoistilanteesta, kun OPA pääsi tekemään ottelun kuudennen maalinsa kulmapotkusta.

Kausi saatiin Herculeksen osalta puolivälin krouviin ja saldona yhdeksästä ottelusta on 3 voittoa ja 6 tappiota. Muutama peli olisi voinut päättyä hieman positiivisemmin, mutta kaiken kaikkiaan saldo on nousijajoukkueelle aivan kelvollinen. Syyskaudelta lähdetään hakemaan vähintään samaa pistesaldoa muutamalla lisävoitolla höystettynä.

Syyskierros pyörähtää Herkun osalta käyntiin launantaina 23.7. klo 15:00 Heinäpään nurmella, kun Kajha saapuu vierailulle. Kevätkauden ottelu päättyi 4-1 KajHan voittoon. Herculeksen kaikki syyskierroksen pelit pelataan Oulussa, koska kevätkierroksella käytiin pelaamassa pois alta kaikki Oulun ulkopuolelle suuntautuneet reissupelit. Yleisöryntäys on siis odotettavissa! 🙂