Herkku-Papat ottivat keskiviikkona 22.6. avausvoittonsa FC Suolan kustannuksella Oulunsalon tekonurmella lukemin 0-4 (0-1).

Puhtaalla 0-0-6 tilastolla otteluun lähtenyt pappalauma janosi kauden ensimmäistä voittoaan ja sen myös sai ansaitusti vakuuttavan esityksen jälkeen. Otteluun saatiin hyvät lähtökohdat, kun edustusjoukkueesta saatiin mukaan edarin edellisen ottelun missanneet Nat Amos keskikentälle ja Pekka "Ave" Auvinen puolustukseen. Lisäksi ottelussa tekivät kauden debyyttinsä loukkaantumisista kärsineet Antti Karjaluoto, Timo Perälä ja Ladi Babalola.

Keskikentän miehittäneet Nat ja Antti toivat pappojen peliin kaivattua pallon hallintaa ja pelin rauhoittamista. Natin fysiikka oli aivan liikaa Suolan pelaajille, sen verran helpon näköisesti mies irtosi Suolan pelaajista läpiajoihin. Ensimmäisellä jakson alussa FC Suola pelasi Pappoja järkevämmin ja olisi voinut jäätävämmällä viimeistelyllä siirtyä pelissä johtoon. Papoilla oli myös omat tilanteensa, mutta Ladi ja Nat tuhrivat omat tuhannen taalan paikkansa. Pelin 37' minuutilla Nat pääsi kolmannesta läpiajostaan siirtämään papat taukojohtoon.

Toisella puoliskolla Papat pääsivät pelaamaan myötätuuleen ja Suolan pelistä katosi paras huumori. Ylhäältä prässännyt pappalauma pääsi tuon tuosta hyviin tekopaikkoihin. Koko ottelun läpi vasemmalta hyviä tilanteita rakennellut Juha Kaarela lisäsi tuikkauksellaan Pappojen johdon kahteen nollaan 61' minuutilla. Sama mies iski ottelun upeimman osuman 70' minuutilla otettuaan Tinken puolenvaihdon ykkösellä itselle eteen ja kakkosella laukomalla vasurilla voimalla takayläkulmaan. Pappojen kauden maali tähän mennessä! Nat kaunisteli vielä 82' minuutilla loppulukemiksi 0-4 nostollaan yli vastaan tulleen maalivahdin.

Tällä kertaa Pappojen oma pää pysyi puhtaana, ensimmäistä kertaa koko kaudella. Jarkko Kortelaisen johtama puolustuslinja toimi hyvin Jaken ja Mika Ylilehdon tyrehdyttäessä Suolan yrityksen kerta toisensa jälkeen. Petri Posio jaksoi upeasti koko 90 minuuttisen ja oli itse varmuus. Välillä puolustuksessa tuli vaaran paikkoja, kun pallolliselle ei laitettu painetta tai flipperipalloja ei saatu purettua.

Papoilla kausi jatkuu heinäkuussa rästiottelulla PaTea vastaan. Tämän ottelun jälkeen kevätkierros on ohi ja syksyyn lähdetään voittamaan kaikki ottelut ensimmäisen voiton uholla! 🙂