Sateisessa sunnuntaissa pelattu Herkku-Pappojen ottelu kuusamolaisia Pallokarhuja vastaan päättyi hyvästä yrityksestä huolimatta 0-2 lukemiin.

Peli alkoi, kuten niin monesti aiemmin, tasaisissa merkeissä molempien pelinrakentelun pysähtyessä, Talvikkipuiston postimerkinkokoisen kentän mahdollistamana, vastustajan puolustusalueen bussiparkkiin. Molempien joukkueiden alakerta hoiti tehtävänsä mallikkaasti, mutta molempien joukkueiden pelinrakentelu ei tuntunut lähtevän käyntiin missään vaiheessa, ja kaikki nopeat pistopallot linjojen läpi tai yli päätyivät maalivahtien hyppysiin. Pappojen kolmesta maalivahdista kukaan ei päässyt paikalle, joten Vesse veti uuden karheat hanskat käteensä ja luotti peittävään pelityyliin vastapuolen maalivahdin ollessa ns. pelaava maalivahti eli liberon korvike.

Ensimmäinen takaisku koettiin 41 minuutin kohdalla, kun puolustuksen estelyistä huolimatta PaKan oikea laituri Joni Mourujärvi pääsi vetopaikkaan ja täräytti pallon yli maalivahdin käsien, mutta silti yläriman alle. Pidempi ja komeampi mies olisi torjunut pallon helposti yli, mutta tällä kertaa kokemuksen tuoma varmuus ei ollut läsnä. Tauon aikana sovittiin, että nyt on meidän vuoro tehdä maali, tai edes kerran laukoa vihulaisen maalivahtia kohti. Näillä eväillä lähdettiin toiselle jaksolle ja kotijoukkue saikin luotua muutaman puolittaisen paikan ja sen vedon maalia kohti. Syötöt karkailivat edelleen liian usein päädystä ulos, tai sitten loistavasti vastaan tulleen ja nopeudellaan dominoineen PaKa-vahdin hyppysiin. Man-of-the-match, I say?

PaKan toinen maali syntyi niin ikään jakson loppupuolella, kun ensimmäisen maalin viimeistellyt Mourujärvi keskitti oikealta rankkaripisteen tietämille. Palloon tulivat yhtä aikaa Pappa-vahti Vesse, keskuspuolustuksen torniosaston Mikko sekä PaKan kärki Juha Saapunki. Päiden ja käsien välistä pallo kimposi maalia kohti ja lopulta Saapunki pääsi puskemaan pallon maaliin hässäkän päätteeksi. Taululla siis lukemat 0-2 ja peliaikaa jäljellä enää kymmenisen minuuttia. Kovasta yrityksestä huolimatta Papat jäivät ilman lohdutusmaalia, mutta peli oli jälleen asteen parempaan suuntaan kuin edellisessä matsissa Paavolan Kisaa vastaan.

Seuraavaksi tulevan helatorstain kunniaksi Herkku-Papat esittelevät köyhän miehen joga bonitoaan keskiviikkona 1.6. Talvikkipuistossa Kellon Työväen Urheilijoita vastaan. Fanibussi starttaa ennen peliä Heinäpään Oluttuvan edestä.  Virvokkeita myynnissä VIP-teltassa, joten kaikki mukaan kannustamaan!

 

Viitonen, 1.6..2011, Talvikkipuisto

Herkku-Papat – Kuusamon Pallokarhut 0-2 (0-1)

0-1 Joni Mourijärvi

0-2 Juha Saapunki