JS Herculeksen naiset avasivat kautensa lauantaina Torniossa ottelulla ToJK:ta vastaan. Ottelu päättyi Herkuttarien voittoon 0-2 (0-1). Peli oli täysin Herculeksen hallinnassa ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla selkeämmät.

Naisten joukkue on kokenut viime kauden jälkeen paljon muutoksia. Avauspelin 14 pelaajasta peräti 8 oli uusia Herkuttaria. Ennen peliä käytiin pukukopissa vielä nimiä läpi, sillä kaikki eivät olleet vielä tuttuja keskenään. Tähän alkuasetelmaan verrattuna itse peli sujui todella hyvin. Herkuttarien puolustuslinja oli sentään sama kuin viime kaudella ja puolustuksen rivit pysyivätkin tiiviinä läpi ottelun. Keskikentällä aloituksessa häärivät viime kaudella ONS:n riveissä kirmanneet Iida-Maria Loukusa, Salla-Mari Koskela, Maisa Katisko ja Sanna-Sofia Kaarela. Tytöt antoivat vankan esityksen osaamisestaan. Maisa tekikin Herculeksen ensimmäisen maalin Anu Perälän tarjoilusta pelin 32 minuutilla. Ennen tätä Tornion maalia hätyyteltiin useaan otteeseen, mutta sihti ei vielä ollut täysin kohdallaan. Torniolaiset eivät juurikaan päässeet hätyyttämään Herculeksen maalia. Siitä piti huolta Outi Pekkalan johtama puolustuslinja (Sanna Hujanen, Elli Kiiskinen, Terhi Juntunen), jota Iida-Maria ansiokkaasti tuki keskikentältä.

Toisella puoliskolla Tornio pääsi peliin hieman paremmin mukaan ja Herculeksen puolustukselle tuli ensimmäiseen jaksoon nähden enemmän töitä. Vaarallisimmat paikat kotijoukkueelle tulivat Herculeksen puolustuksen keskinäisistä sekoilusta, mutta maaliin asti tilanteista palloa torniolaiset eivät saaneet. Herculeksella oli jälleen useita hyviä maalintekopaikkoja, joista Tornion maalivahti Maria Lehto torjui vaarallisimmat hyvillä tojunnoillaan. Lopulta Sirpa Junes ratkaisi pelin lopullisesti Sanna-Sofian hienosta keskityksestä puskemalla lähietäisyydeltä pallon voimalla verkkoon.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Peli oli ajoittain ihan hyvän näköistä ja pelin painopistettä muutettiin välillä kiitettävästi. Kunhan pelaajat oppivat toisensa metkut vielä paremmin, niin pelikin varmasti entisestään paranee. Debytoineista pelaajista myös Elina Mustasuo, Pauliina Karelehto ja Anu Manninen suoriutuivat hienosti ja pääsivät hyvin juoneen mukaan heti ensimmäisessä pelissä.

Kokoonpano: Sonja Laurila (mv), Outi Pekkala (c), Sanna Hujanen, Terhi Juntunen, Elli Kiiskinen, Iida-Maria Loukusa, Sanna-Sofia Kaarela, Salla-Mari Koskela, Maisa Katisko, Anu Perälä, Sirpa Junes, Elina Mustasuo, Pauliina Karelehto, Anu Manninen