FC Suolan ja Herkku-Pappojen peli päättyi tasapeliin 1-1 (0-1). Herkku-Pappojen ensimmäisen puoliajan dominointi päättyi katkeraan tasuriin ja avausvoitto jäi vielä odottamaan..

Äitienpäiväkiireet näyttivät vaikuttavan Herkku-Pappojen kokoonpanoon, sillä Oulunsaloon saatiin FC Suolan vieraaksi juuri kentällinen miehiä. Peliaikaa tuli siis kaikille pyöreät 90 minuuttia. Toisaalta aikaisempien pelien hillitön vaihtoruletti ei päässyt häiritsemään peliä, mutta kyllä jokunen vaihto olisi tuonut varsinkin toiselle puoliajalle lisää kaivattua energiaa.

Ensimmäisellä puoliajalla eivät Papat juuri vaihtoja kaivanneet. Peli pyöri nätisti ja hyvin sommiteltuja hyökkäyksiä saatiin jatkuvasti Suolan maalille. Michal Olczak ja Petri Kytöaho aiheuttivat alituiseen päänvaivaa Suolan hitaalle mutta kankealle puolustuslinjalle. Paikkoja luotiin hyvin, mutta paremmalla viimeistelyllä olisi toiselle puoliajalle päästy tukevassa johdossa. Puoliajan ainokaisen viimeisteli Petri Kytöaho Michal Olczakin tarjoilusta. Michal haki juoksupallon vasemmasta nurkasta, eteni kohti päätyä ja syötti boksiin Kytöaholle, joka kylmästi pyöräytti FC Suolan maalivahdin kebab-kioskille. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty. Lähimmäksi pääsi Markus Ebeling, joka kertaalleen täräytti pallon voimalla yläputkeen reilusta 25 metristä ammutusta vapaapotkusta.

Toisella puoliajalla peli tasoittui huomattavasti, eivätkä Papat saaneet enää yhtä hyviä paikkoja kuin ensimmäisellä jaksolla. Jalka alkoi selvästi painamaan ja keskiviikkoinen ottelu tuntui osalla vielä kinteiressä. Pelin tasoittumisesta huolimatta FC Suola ei saanut kovinkaan montaa laukausta kohti Pappojen maalia. Tasoitusmaali syntyi 79' minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Herkku-Pappojen maalivahti Miska Visuri nyrkkeili epäonnekseen pallon suoraan päin Suolan pelaajaa, josta pallo jollakin ilveellä pomppi maaliin.

Kaiken kaikkiaan Pappojen peli näytti ensimmäisellä jaksolla todella hyvälle. Paremmuudesta ei ollut avauspuoliskolla kahta sanaa. Mutta ottelu kestää 90 minuuttia ja vastustaja jaksoi tapella hyvin loppuun asti. Avausjakson kaltaisella tsempillä tulee vielä kauden aikana paljon pisteitä. Seuraavaksi vastaan tulee kilpasarjoihin paluun tehnyt legendaarinen OTP. Vastustaja sykähdyttää varmasti monen Papan sydäntä, sillä moni peluri on ottanut ensimmäiset kosketuksensa palloon juuri punavalkoisten väreissä. Ottelu pelataan lauantaina 15.5. klo 12:00 Lintulan tekonurmella.

FC Suola – JS Hercules 1-1 (0-1)

22' 0-1 Petri Kytöaho (Michal Olczak)

79' 1-1 Henri Hyppönen