JS Hercules juhli vuonna 2008 10-vuotista taivaltaan. Kymmenen vuotta alasarjajalkapalloilua on siis takana. Mitä on jäänyt käteen? Moni voisi äkkiseltään sanoa, ettei yhtään mitään. JS Hercules ei ole virallisesti saavuttanut mitään suurempaa, ellei yksittäisiä ottelujen voittoja tahi sarjanousua nelosesta kolmoseen lasketa. Jos nyökkäilit edellistä lausetta lukiessasi, niin etpä tiedä mistään mitään! Herculeksen vuodet pitävät sisällään satoja otteluita, tuhansia hikipisaroita, onnistumisen elämyksiä, karvaita pettymyksiä, loistavia suorituksia, hyviä pelikavereita, uusia tuttavuuksia, emämunauksia, murtuneita luita, elinikäisiä ystäviä, villejä saunailtoja, vonkaamista tanssiparketeilla, sammumisia kentällä sekä jälkipeleissä ja vaikka mitä! Voisipa jopa siis todeta, että Herculeksen toiminta peilaa koko elämän kirjoa.

Herculeksen lyhyen, mutta ah niin värikkään historian aikana on syntynyt monia tarinoita. Kymmenen vuoden aikana yli 100 peluria on kantanut Herculeksen paitaa virallisessa otteluissa. Kun tuohon lukuun vielä lisätään harjoitusotteluissa pelanneet ja muuten vain mukana hengailleet, luku lähentelee jo kahtasataa.

Jokainen Herculeksen mukana ollut peluri on jättänyt jälkensä. Toiset ovat viihtyneet mukana pidempää, kun toiset ovat kulkeneet seuranamme lyhyemmän hetken. Monilla Herkku jää sydämiin ikuiseksi ajoiksi.

JS Hercules juhli virallisesti 10-vuotistaivaltaan lauantaina 12.07.2008, jolloin pelattiin hegemoniaottelu vanhaa ja rakasta kiistakumppania FC Dreevereita vastaan. FC Dreeverit olivat Heinäpään nurmella tyly vieras, sillä koiralauma vei voiton niukasti. Lopuksi potkitun rangaistuspotkukilpailun voitti wanha JS Hercules, jonka jälkeen siirryttiin salaiseen juhlapaikkaan Kaijonharjuun.

Kiitoksia kaikille Herculeksen riveissä pelanneille ja saunoneille – otetaan joskus uusiksi, joten tervetuloa kirmaamaan kentälle ja pyyhe päällä saunalle!

Tutustu JS Herculeksen historiikin nettiversioon (4.3mb). Jos haluat omaksesi painetun version, niin ota yhteyttä Tinkeen (etunimi.sukunimi(at)navico.fi).