JSH – AWS 1-5

Herculeksen naiset saivat lauantaina 6.7. vieraakseen reilun kentällisen kovia pelinaisia Rovaniemeltä. Peliin lähdettiin mukavin ja odottavin mielin. Nyt ei pelattu kahden alivoimalla, vaan pelaajia riitti kaksi vaihtoonkin asti, muutamat reissaajat olivat palanneet takaisin, eikä kenelläkään tuntunut mitään isompia 😉 vaivojakaan olevan. Olosuhteet olivat siis varsin hyvät. Peli aurinkoisella ja tuulisella Heinäpään kentällä sai siis alkaa.

Pelin alkuun saadaan heti muutama hyvä hyökkäystilanne. Maalia ei kuitenkaan onnistuta tekemään huonojen viimeistelyjen takia. Nadulla on muutama hyvä maalintekopaikka, jotka rakentuivat Outsan ja Anun syötöistä, hätäiset ja huonot vetoyritykset menevät kuitenkin joko maalivahdin syliin tai ohi maalista. Annukka rakentaa peliä hienosti pujotellen vastustajia yksi kerrallaan. Tilanteita tulee molempiin päihin. Puolustuksemme pääsee tosissaan töihin mm. vaarallisen kulmatilanteen myötä. Ensimmäinen maali nähdäänkin jo 9 min kohdalla kun nopeat vastajoukkueen hyökkääjät käyvät näyttämässä kuinka pallo pistetään maaliin, tästä 4 min ja verkko heiluu taas. Kaikin puolin pelimme on hätäistä ja vastustaja pääsee moneen otteeseen hyviin hyökkäyksiin pistäen palloa puolustuslinjamme läpi. Välillä Heka tulee vastaan pelastaen tilanteen, ja kerran kolmen vastustajan päästessä hyökkäykseen, Anu juokseen pallollisen kiinni ja hoitaa tilanteen hienosti. Emme saa oikeastaan minkäänlaista hallittua hyökkäystä aikaiseksi ja pian ollaan taas meidän päässä. Vastustaja pistää kulman, meidän purku epäonnistuu ja vastustaja käy tuikkaamassa pallon maaliin, tilanne 0-3, peliä pelattu 40 min. Ensimmäisen puoliajan loppuun nähdään kuitenkin meiltä pari hyvää hyökkäystilannetta kun Annukka tulee hyvin keskeltä läpi ja syöttää kärkeen Sipelle, vasuri veto menee kuitenkin vähän huti maalista. Pian tämän jälkeen jälleen hyvä veto Sipeltä, mutta maali jää uupumaan.

Puoliajalla Jussi ohjeistaa meitä rauhoittumaan. Tilanne on meidän kannalta huono, mutta ohjeena on unohtaa se, alkaa nauttia pelistä ja yrittää saada oma normaali peli kulkemaan. Pieni hengähdystauko ja valmentajan ohjeet tepsivät, sillä heti toisen puoliajan alussa olemme kuin toinen joukkue. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä nähdään maali, kun Sipe syöttää laidasta Anulle, Anu pistää maalin eteen Nadulle ja tällä kertaa nosto maaliin tuottaa tulosta. Tilanne 1-3 ja peliä vielä hyvästi jäljellä. Kohta ollaan taas vastustajan päässä ja Sipe pääsee koittamaan ruutiaan. Tämän jälkeen Annukka nousee jälleen hyvin hankkien meille kulman. Kaikin puolin peli näyttää tässä kohden paljon ensimmäistä puoliskoa paremmalta ja paine pysyy pitkään vastustajan päädyssä. Vastustaja joutuu rikkomaan ja Sipe pistää erittäin hyvän vaparikeskityksen boksiin mutta Nadu puskee sen yli maalista. Annukka pääsee vetämään puolivolleystä mutta mokke torjuu. Anun asenne peliin on kohdillaan ja karvaukset hyviä, Sasa taas pelaa keskikentällä mallikkaasti ja tuntuu ehtivän joka tilanteeseen. Puolustuksessa Outsa katkoo hyvin vastustajan hyökkäyksiä Sannan kanssa. Meidän kova paine vastustajan päässä vähän lopahtaa, ja 75 min kohdalla Rovaniemeläiset käyvät taas heiluttelemassa maaliverkkoa tehden neljännen maalinsa, huonoon saumaan meidän kannalta. Vielä nähään kuitenkin hyviä hyökkäyksiä ja pari kulmaa, maalintekopaikkoja kyllä on. Välillä Anu taistelee hienosti maalilla, kohta Annukka tai Sipe pujottelee sinne tiensä, Sasa pistää hienoa läpisyöttöä paitsiolinjan läpi tai Juuso painii pallon itselleen keskialueen läheisyydessä. Tulosta ei kuitenkaan tule meille, vaan vastustaja käy vielä komeasti vetämässä tauluun lukeman 1-5 ja pian tämän jälkeen peli päättyy.

Toinen puoliaika oli meiltä paljon ensimmäistä parempaa ja varmasti erilaisella pelin alulla tilanne olisi voinut olla ihan toinenkin. Vastustaja oli kuitenkin tällä kertaa selvästi meitä parempi, kun pallo pyöri erittäin nätisti pelaajalta toiselle, pelaajat liikkuvat kentällä hyvin ja he viimeistelivät tilanteet hyvällä prosentilla. Liike kentällä oli heillä myös meitä parempaa, joten kyllä nyt selvästi parempi voitti. Mukana näkyi pelaajia, joita aiemmassa pelissä ei ollut, ja joukkue pelasi paljon järkevämmin kuin ensimmäisessä kohtaamisessamme Rovaniemellä. Tuomari kommentoi pelin olleen tasokkainta, mitä hän on tällä sarjatasolla tänä kesänä tuomaroinut. Nyt peleistä on muutaman viikon tauko ja tämänkin joukkueen kohtaamme syksyllä vielä pariin otteeseen.

JSH: Heka, Niina, Sanna, Soila, Heini, Annukka, Sasa, Outsa, Anu, Nadu, Juuso, Sipe ja Emu sekä valmentaja Jussi