Naisten kauden toinen futsalturnaus pelattiin lauantaina 14.1. Putaan hallissa Torniossa. Tuomisina oli hyvin taisteltu tasapeli 0-0 TP47-ToJK:a vastaan sekä 3-0 voitto HauPa TB:tä vastaan. Tuplaraportti 🙂

Matkaan lähdettiin 9 hengen naisistolla, ilman varsinaista maalivahtia. Herccu pelasi pääasiassa kahdella ketjulla, joissa vuorottelivat parit maalissa Sanna Hujanen-Outi Pekkala, alimpana pelaajana Iida-Maria Loukusa-Sanna/Outi, vasemmassa laidassa Heini Rosqvist-Anu Manninen, oikeassa laidassa Soila Laurio-Elina Haipus  ja kärjessä Maisa Katisko-Marika Pyrrö. Valmentajan tuuraajaksi saatiin miesten joukkueesta Pekka ”Ave” Auvinen ja huoltajaksi Antti Karjaluoto.

Ensimmäinen peli TP47-ToJK:n joukkuetta vastaan oli tiukkaa ja melko tasaväkistä vääntöä. Molemmat joukkueet pääsivät peliin mukaan, mutta Herccu joutui hieman enemmän puolustuskannalle. Syöttelyyn ja kuvioiden rakentamiseen vastapuoli ei paljon antanut aikaa. Maalitolppien väliin vapaaehtoisiksi pakotetuilla pelin puoliksi pelanneilla Sannalla ja Outilla riitti töitä ja muutamia Herculle vaarallisia tilanteita pääsikin puolustusvirheistä syntymään. Sijaisten otteet maalissa olivat kuitenkin yllättävän varmoja ja etenkin Outsa pelasti tilanteen pariin otteeseen varsin rohkeilla torjunnoillaan ja pitkillä avauksillaan. Toki mieluummin heidän taitojaan olisi hyödynnetty kenttäpelaajina koko pelin ajan. Herccu sai yhden vapaapotkun, mutta se meni valitettavasti ohi. Toisella puoliajalla Inkulle sattui ikävä nilkan nyrjähdys, ja hän joutui katselemaan turnauksen lopun loukkaantuneena kentän laidalta.Tasapeli oli joukkueelta hyvin pelattu ottaen huomioon kokoonpanon niukan yhteisen harjoittelun ja taktisen valmistautumisen.

Toisessa matsissa HauPa:n B-tyttöjä vastaan Herccu oli jo selvästi lämmennyt ja pääsi pyörittämään peliä. Vastustaja oli nuorempi ja kokemattomampi ja antoi paljon enemmän tilaa syöttelyyn.

Ensimmäisen maalin tuikkasi Maisa, jonka lukuisista hienoista läpiajoista ja karkaamisista vain tämä yksi tuotti toivotun tuloksen. Toisen maalin teki Heini maalivahdin torjunnasta kimmonneesta pallosta. Kolmas maali syntyi myös hänen jalastaan kaukaa maalista, Outin syötettyä pallon hänelle oikeasta laidasta. Erityismaininnan ansaitsevat Elinan tarkat syötöt ja kokenut pelisilmä. Outi ja Sanna pelasivat tämänkin pelin vahvasti vaihtaen puoliajalla maalivahdin ja alimman pelaajan roolia. Myös Anun otteet varmistuvat peli peliltä ja Marika väläytteli osaamistaan ja maalintekohalujaan.

Pelissä nähtiin myös harvinainen maalivahdin ulosajo, kun hän otti pallon käsiin maalivahdin alueen ulkopuolella tilanteessa, jossa periaatteessa Hercun pelaajalla olisi ollut mahdollisuus vetää pallo maaliin. Vihellystä seurasi hämmennys ja pelikellon pysäyttäminen. Tilanteesta saatua vapaapotkua ei tällä kerralla yritetty vetää suoraan, vaan Outi siirsi pallon Maisalle, joka yritti laukoa pallon maaliin paremmasta paikasta. Maali jäi kuitenkin saamatta. HauPan valmentaja oli järkyttynyt tilanteesta ja muustakin tuomarien toiminnasta, minkä seurauksena hänet myöhemmin komennettiin ulos.

Maaleja olisi tässä pelissä pitänyt tekopaikkoihin ja pelin sujuvuuteen nähden syntyä paljon enemmän. Tässä näkyi mm. jallittaja-maalitykki Satu Farinin ja Maisan ajatuksia lukevan peliparin Sande Kaarlelan poissaolo. Kolmeen pisteeseen voidaan kuitenkin olla tyytyväisiä.

Näillä esityksillä Herccu-naiset ovat sarjassa ToJK:n ja HauPa:n jälkeen kolmantena, viisi pistettä kärjestä jäljessä. Helmikuun 11.päivä pelataan vielä kaksi peliä viimeisessä turnauksessa samassa paikassa Torniossa.

Ja tältä pelit näyttivät (Vara)Valkka Aven Vinkkelistä:

Hercun naisten pelireissu Tornioon oli valmentajan näkökulmasta lähes täydellinen onnistuminen. Mukaan saatiin kaksi kokonaista ketjua ja maalivahdiksikaan ei tarvinnut ketään tuliaseella pakottaa, puukko riitti 😉

Ekassa matsissa vastatassa ollut paikallisjoukkue oli saanut jo ekasta ottelusta hyvät lämmöt päälle (voittivat 4-0) joten odotettavissa oli tuskainen eka jakso, varsinkin kun tilojen puutteen vuoksi hercuttaret joutuivat lämmittelemään hallin käytävässä menomatkalla kangistuneita koipiaan.

Torniolaiset painoivatkin ekan jakson vimmatusti päälle ja peli pyöri voittopuolisesti Hercun puoliskolla. Puolustusasenne oli kuitenkin kohdallaan ja koko joukkue pysyi pääsääntöisesti pallon alla vetäytyen usein puolustuskolmannekselle timanttiin. Tämän johdosta kotijoukkue ei pystynyt pallonhallinnastaan huolimatta saamaan aikaan vaarallisia lähitilanteita ja kaukolaukaukset kilpistyivät viimeistään jämäkästi pelanneisiin maalivahteihin. Kaukolaukausten torjuntojen ohella molarit kunnostautuivat myös vastaantuloissa ja pistivät kroppansa likoon lähitilanteissa, lisäksi varsinkin Outsan pitkät heittoavaukset onnistuivat hyvin Sannan pelatessa enemmän lyhyitä heittoja joita etenkin Elina haki ansiokkaasti.

Herculeksen hyökkäykset ekalla jaksolla olivat harvoja ja epämääräisiä eikä valmennuksen taktinen tuki tilannetta helpottanut. Vastustajan puolustusmuodostelma oli neliö (hyökkäsivät kyllä timantilla) joka liikkui aktiivisesti ja sai lähes aina ylivoiman (2vs1) pallollista pelaajaa vastaan viimeistään toisen herkkusyötön jälkeen. Kärjessä pelannut Maisa taisi kuitenkin päästä lähimmäksi maalin tekoa kun komean kahden pakin välistä tulleen läpiajon päätteeksi pallo jäi pyörimään maaliviivalle josta kolmas puolustaja kuitenkin lopulta siivosi pelivälineen keskialueelle. Toinen hyvä maalipaikka oli Outsan vapari joka lähti sellaista vauhtia että olisi varmasti aiheuttanut maalin tai mustelman osuessaan puiden väliin.

Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa ja Herculeskin sai juonesta kiinni, varsinkin tutkapari Heini&Soila löysi toisensa ajoittain mukavasti. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue paljoa saanut. Vastustaja pääsi avoimemman pelin vuoksi toisella jaksolla muutamaan yv-hyökkäykseen ja yrittämään syöttöjä maalinedustalle, mutta hyvin pelanneet pohjapelaajat hoitivat tilanteen ja viimeistään se maaliin johtavaksi tarkoitettu syöttö jäikin joko välille tai sitten meni rajoista yli. Takaisku koettiin kuitenkin kun toisena pohjanaisena luutinut Inkku loukkasi kaksinkamppailutilanteessa nilkkansa ja joutui jättämään pelin ja koko turnauksen kesken. Ennen loukkaantumistaan Inkku oli pelannut hyvin ja hoitanut kaksinkamppailut tehokkaasti taklaten yleensä vastustajan pois pallosta ja ottaen vasta sitten pelivälineen. Pelin lopussa tilanteessa 0-0 olisi mieli tehnyt ottaa aikalisä ja laittaa "superketju" hyökkäämään, mutta koska vastustaja vaikutti väsyneemmältä sukkuloitiin superketju (Maisa piikkiin, laiturit Heini ja Soila ja pohjalla syöttökoneena Sanna) lennosta suunnitelmana Outin pitkä heitto-Soila voittaa pääpallon-Maisa tuikkaa maalin. Homma lähes toimi, heitto oli hyvä ja Soila voitti pääpallon muttei saanut jatkettua yhdellä Maisalle. Jatkotilanteessa maasyöttö karkasi hieman eikä maalilaukausta saatu enää aikaan. Lopputuloksena 0-0 oli loistava torjuntavoitto Herculekselle, ekalla jaksolla oltiin pesukoneessa ja toisella petrattiin kun jalat alkoivat toimia.

Toinen matsi pelattiin Haupan B-tytsyjä vastaan vastakkaisista lähtökohdista kuin edellinen matsi. Nyt Herkulla oli peli alla ja vastustajalla matkasta kankeat jalat. Taktisesti muutosta tuli sen verran, että Outi/Sanna pelasivat kumpikin oman puoliaikansa yksin pohjapaikkaa täyttäen Inkun loukkaantumisen jättämän aukon ja osa laita- ja kärkipelaajista vaihtoi paikkoja. Joka tapauksessa homma toimi huomattavasti paremmin kuin ekassa pelissä.

Hercuttaret olivat ottelun alusta "kuskin paikalla" ja tällä kertaa pallo pyöri pääsääntöisesti vastustajan päässä. Siinä missä edellisessä ottelussa Maisa oli yksinäisenä kärkinaisena rimpuillut kahden vastustajan pihdeissä, Herculla oli nyt kaksi hyökkäävää ketjua, jotka loivat jatkuvasti painetta ja tilanteita. Myös Marika ja Anu jr. pääsivät pallollisen pelin makuun. Vastustajallakin oli hyvää yritystä ja heidän tähtipelaajansa oli ajoittain todella vaarallisen oloinen. Ekan maalin tuikkasi Maisa, jonka ahkera työnteko toi vihdoin ansaitun tuloksen. Toinen maali syntyi pian vastustajan maalivahdin ulosajoa jälkeen vaparin jälkitilanteesta, kun Heini pommitti Marikan vedon kimmokkeesta 2-0. Kolmas maali tuli ainakin vastustajan maalivahdille yllätten kun Heini paukutti illan toisensa sisäterällä keskialueelta! Hyvä voitto Herkuttarille ja mukavan kaksijakoinen pelipäivä: ekassa matsissa vihu oli parempi, tai ainakin paremmin valmistautunut mutta silti taisteltiin tasuri eikä voittokaan ollut mahdottomuus. Toisessa pelissä sitten tehtiin se mikä ei ekassa pelissä torniolaisilta onnistunut eli saatiin pallonhallinta näkymään myös tulostaululla. Koko joukkueelle iso kiitos tsempistä ja asenteesta, tästä on hyvä jatkaa viimeiseen turnaukseen!