JS Hercules koki kauden toisessa ottelussaan katkeran tappion vanhaa kiistakumppaniaan vastaan maalein 3-2. Lopussa oli vielä hyvä sauma tulla tasoihin, mutta tällä kertaa yliajalla tuomitusta rankkarista ei maalia saatu ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

JS Hercules palasi takaisin maanpinnalle kauden toisessa ottelussaan. Vastassa oli jo useampana vuotena hankalaksi vastustajaksi todettu OuRe, jonka iskukyvystä ei ollut etukäteen tietoa. Herkun kokoonpanoon ei tullut muita muutoksia kuin Tinke Sr:n vasemmalla keskikentällä korvannut Janne. Ennakkokaavailuissa tarkoitus oli parantaa edellisestä pelistä etenkin pallokontrollia. Tosin Pateniemen betoninkova tekonurmi ei antanut pallonhallinnalle kovin hyviä edellytyksiä etenkin, kun pelipallo oli melkein liiankin kimmoisa.

Ensimmäinen jakso lähti liikkeelle Herkun hallinnalla. Kovin montaa hallittua hyökkäystä ei Herkkukaan pystynyt luomaan, vaan vaarallisimmat tilanteet tulivat pitkistä pystysyötöistä. Kärjessä aloittaneet Ypi ja Railo olivat koko ajan vaarallisia päästessään pelaamaan 1v1 -tilanteita puolustajia vastaan. Ensimmäisen vartin aikana maalitilanteita oli useita. Ypi pääsi yrittämään vaparista, mutta vastustajan maalivahti torjui hienosti vasempaan ylänurkkaan menossa olleen laukauksen. Janne pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta pallo siivottiin maaliviivalta ulos.

Vaikka Herkku veikin peliä pitkälti koko ensimmäisen jakson, niin hallittujen syöttöketjujen puuttuminen piti OuRen hyvin pelissä mukana. Tempo pysyi koko ensimmäisen jakson alhaisena, kun pallo oli keskimäärin joka kolmannen syötön jälkeen rajasta ulkona. Reipas sai vaarallisimmat vastahyökkäykset epätarkoista syötöistä johtuneista pallonmenetyksistä keskikentällä. Avausmaali syntyi vastahyökkäyksen päätteeksi saadusta kulmapotkusta, josta OuRen pelaaja päästettiin puskemaan pallo takanurkkaan.

Herkun tasoitus tuli varsin nopeasti. Oikealta puolelta saadusta vapaapotkusta Tommi laukoi kovan ja matalan vedon muurin ohi vasempaan laitaan. Väärin aavistellut maalivahti ehti vielä torjumaan vedon, mutta Railo laittoi varmasti irtopallon verkkoon. Pian tämän jälkeen Ypi pääsi kaksin maalivahdin kanssa, mutta jalkatorjuna piti lukemat tasoissa. Tommi pääsi myös virittämään kanuunansa oikealta, mutta maalivahti torjui tämänkin.

Toiselle jaksolle lähdettiin luottavaisin mielin ja jakson alku lupasikin hyvää. Pallo pyöri useaan otteeseen parhaalla maalintekosektorilla, mutta irtopalloja ei saatu millään maaliin asti. OuRen vaihtoruletti pyöri myös toisella jaksolla tiuhasti ja vähitellen joukkue sai pelaajat oikeille paikoille ja taistelufiiliksen päälle. Sen sijaan Herkun pelaajilla työhaalarit jäivät kotiin etenkin pallottomassa pelaamisessa. Keskikentän irtopalloihin ei joko menty tai mentiin väärällä ajoituksella. Myös kenttäryhmitys alkoi venyä yhä enemmän ja enemmän, kun jalka alkoi painamaan.

Näin keskikentälle syntyi enemmän tilaa ja Reipas käytti tätä hyväksi. Palloja saatiin kärkimiehelle yhä useammin. Reippaan johtomaali tuli juuri tällaisesta tilanteesta: pallo kärkimiehelle, joka pelasi hyvin suojaamalla topparin tilanteesta ulos ja jatkoi vasemman laidan puolittaisiin läpiajoon. Herkun oikea pakki oli tilanteesta myöhässä, mutta komea oli myös reilusta 10 metristä suoraan juoksusta lähtenyt veto vasempaan yläkulmaan.

Maalin jälkeen pelin luonne muuttui yhä enemmän päästä päähän aaltoilevaksi. Reipas sai rakennettua omaa peliänsä yhtä vaarallisemmin omalta vasemmalta laidaltaan. Pallo pomppikin useampaan otteeseen flipperin lailla Herkun rangaistusalueella. Herkun tasoitusmaali tuli toiselle jaksolle tyypillisen pitkän avauksen jälkeen, kun Ypi pelasi itsensä läpiajoon, ohitti maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Loppujakso sujui hyvin samoissa merkeissä Reippaan ollessa hieman aktiivisempi ja pirteämpi joukkue. Johto- ja lopulta voittomaali syntyi lopulta nostolla vastaan tulleen maalivahdin ylitse. Loppupeli sujui Herkun hakiessa tasoitusmaalia. Loppuajaksi kentälle vaihdettu Kärkkä toi peliin puuttunutta liikettä ja aggressiivisuutta. Kärkän ansiosta Herkku sai loistavan tilausuuden tasoitusmaaliin lisäajalla, kun Reippaan pelaaja joutui repimään hänet nurin rangaistusalueella. Seuranneen rangaistuspotkun vastustajan maalivahti torjui kuitenkin tyylikkäästi oikeasta alakulmasta ja seuranneesta kulmapotkustakaan ei palloa saatu verkkoon asti.

Kaiken kaikkieen pelistä tuli ehkä odotetun hankala Herkulle. Pateniemen olosuhteet (kova ja pieni kenttä) eivät ole otolliset lyhytsyöttöpeliin ja kun taisteluasenteesta uupui pari pykälää, niin Reipas pysyi pelissä mukana vaikeuksistaan huolimatta. Toisella jaksolla OuRe:lla oli selvästi tuoreemmat jalat ja se sai tilaisuutensa pelin ratkaisemiseen ja käytti sen hyväksi. Herkun peli oli ajoittain varsin hyvää ja maalipaikkoja luotiin edellispeliä huomattavasti enemmän. Toiselle jaksolle olisi kaivattu hieman enemmän terävyyttä ja aggressiivisuutta. Toiveena olisikin, että seuraavissa peleissä vaihtopenkiltä saataisiin enemmän tuoreita jalkoja toisen jakson ratkaisuhetkille.

OuRe – JS Hercules 3-2 (1-1)

1-0 Jaakko Rekilä (23 min.)
1-1 Antti Railo (29 min.)
2-1 Matti Kostamo (52 min.)
2-2 Marko Yliniemelä (57 min.)
3-2 Sampo Saukkonen (74 min.)